• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Trimite o carte peste Prut

    Trimite o carte peste Prut

    23.03.2010  

    Ministerul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova  în parteneriat cu Liga Studenţilor Basarabeni din Bucureşti care au venit cu ideea, au iniţiat  Campania „Trimite o Carte peste Prut”. Ministerul Tineretului şi Sportului şi Liga Studenţilor Basarabeni cu sediul la Bucureşti desfăşoară această Campania şi  în Republica Moldova.

    Astfel, în continuarea activităţilor din decembrie 2009 – februarie 2010, grupul de studenţi basarabeni din România revine cu o donaţie de carte pentru localităţile rurale din Republica Moldova.

    Cele 1200 de cărţi colectate pentru aceasta etapa au fost distribuite în perioada 19 -20 martie către instituţiile de învăţamînt mediu de specialitate.

    De donaţia de carte au beneficiat Colegiile de profil în construcţii, informatică, microelectronică, industrie uşoară şi transporturi.

    Campania se desfăşoară cu suportul Ministerului Tineretului şi Sportului din Republica Moldova prin remiterea acestor cărţi către bibliotecile instituţiilor din mediul rural care cunosc un deficit de cărţi de profil tehnic.

    Campania îşi propune să aducă o îmbunătăţire calitativă a patrimoniului de carte din Republica Moldova care cunoaşte la ora actuală un deficit major de carte românească

    Totodată, menţionăm că datorită semnării acordului între Ministerul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova şi Liga Studenţilor Basarabeni, această campanie nu este una singulară, dar una care a dat startul unei colaborări cu rezultate palpabile între cele doua structuri din Republica Moldova şi România.

    Sursa: Serviciul de Presă al Ministerului Tineretului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com