• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  HotNews.ro: VIDEO INTERVIU cu Mihai Ghimpu

    HotNews.ro: VIDEO INTERVIU cu Mihai Ghimpu

    18.03.2010  
    Alegerile anticipate in Republica Moldova ar insemna sfarsitul Aliantei pentru Integrarea Europeana (AIE) si, mult mai important, o stopare a reformelor economice, crede presedintele interimar Mihai Ghimpu. Intr-un interviu acordat HotNews.ro, el spune ca nu-si doreste o confruntare cu Comisia de la Venetia, privind opinia acesteia referitor la modalitatea de schimbare a Constitutiei, insa nu vede rostul "jocului de-a politica" prin alegeri anticipate.
        * Destramarea AIE se produce daca vor avea loc alegeri anticipate, a spus presedintele Ghimpu. Atunci gata, fiecare se va gandi la viitorul parlament. Pe mine nu ma intereseaza viitorul meu mandat, ce functie voi avea. Pe mine ma intereseaza sa folosim situatia actuala pentru ca statul si cetatenii sa castige. De-acum ramane la aprecierea cetatenilor si, din pacate, ei nu constientizeaza intotdeauna lucrurile. Ei acum vor sa bea lapte cu toate ca nu au vaca acasa.

     * Despre riscul ca partidele Aliantei sa piarda voturi din cauza masurilor nepopulare si revirimentul comunistilor: Exista riscul ca partidele Aliantei sa piarda voturi in anticipate, din cauza unor masuri nepopulare care trebuie luate, si de-asta nu sunt de acord cu ele (n.r. alegerile). Noi ne-am asumat aceste reforme. Eu chiar am spus ca daca sugestia europeana era schimbarea constitutiei prin anticipate si nu prin referendum, trebuia sa ne spuna si am fi elaborat altfel  memorandumul cu FMI. Am fi zis ca vom incepe reformele, dar peste doi ani de zile, dupa ce am fi trecut de anticipate, am fi ales presedintele.
    Presedintele Mihai Ghimpu asigura ca reformele vor trebui continuate cu anticipate sau fara ele, din cauza memorandumului cu FMI. Iar de reformele facute depinde si venirea investitorilor straini, de care Moldova are foarte mare nevoie. El a facut o invitatie investitorilor romani de a face afaceri in R. Moldova, argumentand prin forta de munca mai ieftina si o politica fiscala favorabila. "Si in al doilea rand, de ce sa nu construiesti o casa langa fratele tau?", a spus presedintele Moldovei.

    Despre reunirea Romaniei si a Republicii Moldova:

    * Aderarea Republicii Moldova in UE rezolva doar o singura problema: dispare hotarul intre noi si Romania, dar exista doua state, care au aceeasi piata, intre care exista libera circulatie. Unirea este altceva, este o problema pe care n-o poti realiza cu minciuna sau cu bata. Asta trebuie cetatenii sa inteleaga. Si daca vor vrea, n-o sa-i opreasca absolut nimeni sa se uneasca. Vom vedea, avem experienta celor doua Germanii.

    Sursa: HotNews.ro

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com