• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Anatol Șalaru a lansat campania anticorupție ”Cere biletul. E dreptul tău!”

    Anatol Șalaru a lansat campania anticorupție ”Cere biletul. E dreptul tău!”

    18.03.2010  

    Din 18 martie 2010, pe microbuze, autobuze şi în staţiile gărilor feroviare vor fi afişate colante cu textul "Cere biletul. E dreptul tău". Totodată, călătorilor le vor fi repartizate flaiere cu textul "Corupţia provoacă sărăcie". Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a lansat o campanie anticorupţie, informează Moldpres.

    Ministrul Anatol Şalaru a menţionat la 18 martie 2010, la o conferinţă de presă, că acţiunea are menirea de a încuraja pasagerii să procure tichete. Pentru că nu toţi pasagerii călătoresc cu bilete, anual bugetul statului pierde circa 70 mln lei (4 mln euro). Aceşti bani ar putea fi utilizaţi la achitarea burselor, salariilor şi a pensiilor, ei însă ajung în buzunarele unor oameni necinstiţi, a opinat sursa citată.

    Potrivit ministrului, zilnic circa 1000 de pasageri, care călătoresc prin intermediul Gării auto centrale din Chişinău, nu procură tichete. Pe parcursul a patru luni, la o cursă Chişinău-Praga nu a fost eliberat nici un bilet, deşi autobuzele circulau zilnic pe această rută. Totodată, avem informaţie de la vamă că mijloacele respective de transport sînt pline cu pasageri, a subliniat Anatol Şalaru.

    Dacă şoferii şi proprietarii de microbuze ar plăti bani la stat, acesta ar avea cu ce repara şi drumurile, a menţionat Anatol Şalaru.

    În cadrul campaniei, au fost editate, în primă etapă, 20 de colante şi circa 200 de flaiere. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor susţine că a cheltuit doar bani personali în acest scop, aproape 2 mii lei, iar instituţia pe care o conduce dispune de mijloace financiare doar pentru a achita salarii.

    Sursa: Moldpres

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com