• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Duminică s-a încheiat prima ediţie a Şcolii Liberale

    Duminică s-a încheiat prima ediţie a Şcolii Liberale

    17.03.2010  

    La 14 martie a avut loc încheierea primei ediţii a Şcolii Liberale care a început la 20 februarie curent. La seminarele desfăşurate în cadrul proiectului au participat 40 de tineri, membri şi simpatizanţi ai Partidului Liberal care şi-au lărgit cunoştineţele în domenii precum bazele liberalismului, comunicarea politică, managementul campaniei electorale şi altele. Tinerii liberali au acumulat cunoştinţe şi competenţe în concepte-cheie privind doctrinele politice, partidele politice, mediul politic din Republica Moldova, istoria şi evoluţia Partidului Liberal.

    La ultima sesiune a acestei ediţii a fost prezent Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă care a menţionat că: “Este forte important pentru un partid să aibă membri bine instruiţi şi capabili să facă faţă la cele mai complicate situaţii. Sper ca abilităţile deprinse aici să vă fie de folos în activitatea ulterioară de partid cît şi în dezvoltarea propriei personalităţi
       
    Chiar dacă activez de mult timp în partid, temele care ne-au fost prezentate nu le cunoşteam. Acum mă simt mai sigur, deoarece am o bază mult mai consolidată pentru activitatea politică. Cred că  acest proiect este foarte binevenit şi sper să mai repet asemenea experienţe pozitive.” a afirmat Radu Ursu, participant la Şcoală.
     
    Prima ediţie s-a încheiat cu o înmînare solemnă de diplome.
    Organizatorii au anunţat că vor continua acest proiect în cea de-a doua ediţie care se va desfăşura în perioada 20 martie – 24 aprilie 2010.

    Amintim că,  Şcoala Liberală reprezintă o parte a Academiei Liberale - un proiect de instruire internă a OTPL bazat pe conceptul de "general politics", care îmbină în sine module de seminare şi training-uri precum: Istoria politică a Republicii Moldova, Bazele şi principiile liberalismului, Comunicarea politică (tehnici de comunicare, dezbaterea politică, negocierea politică), Managementul (campaniei electorale), etc.

    Astfel, ne propunem să  încurajăm participanţii de a activa în calitate de formatori la nivel local, de a dezvolta competenţe în ceea ce priveşte atragerea de noi membri şi implicarea acestora în activitatea organizaţiei primare cît şi de a creşte gradul de conştientizare privind  importanţa implicării în viaţa politică a Republicii Moldova.

    Şcoala Liberală a fost realizată cu sprijinul Fundaţiei Friedrich Naumann din Germania.

                                            

                                                           Câţiva dintre tineri participanţi ai Şcolii Liberale

                                           

    Departamentul de Comunicare al Partidului Liberal

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com