• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  La Edineţ va fi deschis un nou Centru Militar Teritorial

    La Edineţ va fi deschis un nou Centru Militar Teritorial

    16.03.2010  

    Centrul Militar Teritorial (CMT) din Edineţ va fi reamplasat într-un nou sediu care oferă condiţii adecvate de activitate. Decizia respectivă a fost articulată de conducerea raionului în cadrul vizitei de lucru a ministrului Apărării Vitalie Marinuţa la CMT Edineţ.

    CMT Edineţ va fi reamplasat dintr-o clădire veche şi avariată într-un imobil cu patru etaje chiar în centrul oraşului. Administraţia locală a alocat inclusiv circa 70 mii lei pentru reparaţii curente la sistemul de apeduct, canalizare şi termoficare a clădirii repartizate.

    Preşedintele raionul Edineţ, Galina Mosoric, şi-a exprimat convingerea că „imobilul repartizat CMT Edineţ va oferi condiţii mai bune de activitate pentru efectivul militar şi angajaţii civili şi va spori calitatea procesului de recrutare-încorporare în raioanele Edineţ, Briceni, Ocniţa şi Donduşeni”. Totodată, administraţia locală a solicitat ministrului Apărării să intervină pe lîngă Guvernul R. Moldova cu un demers privind includerea în statele de organizare a primăriilor a unei funcţii pentru evidenţa militară. În prezent, în cadrul primăriilor evidenţa militară este îndeplinită prin cumul de un angajat al primăriei care nu este remunerat pentru lucrul efectuat.

    Potrivit şefului CMT Edineţ, locotenent-colonel Vitalie Cuţei, în imobilul repartizat de administraţia locală vor fi amenajate inclusiv clase pentru premilitari, unde vor fi desfăşurate lecţii de educaţie militar-patriotică, precum şi diferite clase ocupaţionale – modelismul aviatic, transmisiuni, etc.

    Cuţei a menţionat că una din sarcinile primordiale ale CMT în anul 2010 este implementarea sistemului informaţional automatizat „Registrul de stat al resurselor de mobilizare”. Tehnologia respectivă este destinată pentru îmbunătăţirea evidenţei militare a cetăţenilor din R. Moldova prin accesarea directă a informaţiilor din baza de date naţională.

    De menţionat că în zona de responsabilitate a CMT Edineţ intră circa 100 de primării, iar numărul populaţiei din raioanele Edineţ, Briceni, Ocniţa şi Donduşeni este de circa 260 mii persoane.

    Actualmente în R. Moldova activează 12 Centre Militare Teritoriale.

    Sursa: Serviciul de Presă al Ministerului Apărării

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com