• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Deputaţii liberali sunt cei mai disciplinaţi în Parlamentul ţării

    Deputaţii liberali sunt cei mai disciplinaţi în Parlamentul ţării

    22.01.2010  

     În numai trei luni cei mai disciplinaţi parlamentari s-au dovedit a fi liberalii, care au o singură absenţă, şi aceea motivată. În schimb ceilalţi deputaţi din Alianţă, precum Liberal-democraţii figurează în evidenţe cu doar şapte absenţe, dintre care cinci motivate. Fracţiunea AMN şi democraţii au lipsit motivat de două ori.

    Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului fostul şef al statului Vladimir Voronin conduce detaşat în topul absenţelor nemotivate. Astfel, Voronin a lipsit nemotivat de 13 ori. El este urmat de Igor Dodon cu opt absenţe, dintre care doar una a fost motivată.   

    Şi alţi colegi de partid au trecut cam rar prin sala Legislativului. Printre aceştia se numără comuniştii Oleg Reidman cu cinci absenţe nemotivate, urmat de Svetlana Popa, Alla Mironic şi Oxana Domenti cu patru absenţe. Fostul premier Zinaida Greceanîi, liderul fracţiunii PCRM, Maria Postoico, Mark Tkaciuk, Ivan Calin, Vadim Mişin şi Eduard Muşuc au lipsit nemotivat de trei ori. Comunistul Vladimir Eremciuc, înregistrat şi el în evidenţele Parlamentului cu 17 absenţe, are o scuză. A fost bolnav.  

    Parlamentarii care chiulesc de la şedinţe în plen sunt lipsiţi de diurna neimpozabilă de 50 de lei pentru fiecare şedinţă. În sesiunea de toamnă-iarnă au avut loc 30 de şedinţe ale Parlamentului în care au fost votate 54 de legi şi 75 de hotărâri.

    Sursa: Serviciul de Presă al Parlamentului

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com