• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  "Mihai Ghimpu este un politician cu caracter şi intuiţie"

    "Mihai Ghimpu este un politician cu caracter şi intuiţie"

    21.01.2010  
    Spicherul Parlamentului  R Moldova,  Mihai Ghimpu,  în opinia multora este o figură  controversată atât în parlament cât şi în societate. Unora le place, alţii î-l atacă dur şi fără scurpule, prin aceste  tertipuri  psihologice încercând să-l scoată din bălămăli. Aceştia din urmă nu sunt altcineva decât falnicii şi bravii ostaşi voronişti  din cohorta deputaţilor comunişti, care prin brutalitatea  şi cinizmul lor dau tonul şi-n societate. Unele comentarii  de pe internet  au aceiaşi rânză comunisto-moldovenească  asemănătoare cu opoziţia  dură  din Parlament.

    Indiferent ce nu s-ar spune şi comenta ,Mihai Ghimpu este un politician cu mare tărie de caracter şi cu intuiţie.  Că politica  nu este arta adoraţiei se cunoaşte mai demult.  Ca atare, politica este arta de a fi suportabil , iar politicianul este suportabil  în limita dorinţei noastre--- vrem ori  nu să-l suportăm.

    Voronin şi gaşca lui  în cei 8 ani de  guvernare aşa şi n-a mai construit comunismul în R Moldova, în schimb  l-am suportat, iar unii  continuă să-l adore şi astăzi.   Cei care încearcă să-l elimine pe  Mihai Ghimpu din funcţia de spicher î-l întăresc şi mai mult în convingerile sale neclintite  că lupta  nu are pauze la prînz-ori lupţi continuu ori  doar mimezi. El nu este o trestie  care se  rupe în furtună. Felul lui de a fi   ca politician şi ca simplu cetăţean al ţării sale  îi aduce  cu-ncetul tot mai multe bile albe.  Ultimile sondaje de opinie sunt  destul de grăitoare--- ca lider politic urcă trepte. Cei drept, încet, dar se menţine. Or El este  ca cimentul. Înrăiţi-l pe nedrept  şi el vă v-a arăta dreptatea, vă v-a scoate la lumină. El nu este un vlăstar al marilor  familii bogate  cu studii avansate   la Sorbona ori Paris. Este produsul  socităţii şi  vremurilor în care am crescut şi ne-am maturizat  toţi noi  de vârsta lui. Ca să poţi vorbi în numele  altora este nevoie să lupţi cu tine însuţi. Poate de aceea este  omul potrivit pentru a face ca acest popor necăjit şi minţit cu  gogoaşe  marxist-leniniste, bolşevico-comuniste să mai uite din strategia lor de a da  lecţii tuturor  fără să asculţi pe nimeni. La sigur, mentalitatea  oamenilor nu se schimbă  aşa de uşor, dar respectul, simplitatea, dialogul, raţionalul poate înlocui aroganţa, dogmatiznul şi  minciuna lor. Dacă un negru a ajuns preşedintele Americii, noi creştinii să nu uităm că  Hristos a fost evreu.

    Mihai Gimpu  este ca fiecare dintre  noi toţi muritorii de rând. Îndrăzneţ, dur uneori, alteori pus pe glume, când trebuie loveşte direct fără prea  multă diplomaţie.  Chiar dacă  este atacat prea mult  locomotiva lui  este în ascensiune  şi  oamenii simpli de la coarnele plugului îl simt că-i de-al lor:-- omul  faptelor şi nu a  discursurilor deşarte şi demagogice a  unora din  Parlament.

    Aici este totul clar-opoziţia îl atacă, voroniştii  prind la tensiune când î-l văd,  iar Voronin î-l vede pare-se şi prin somn de-aceia nu mai vrea să-l vadă şi-n prezidiul  Parlamentului atât de mult jinduit de el.

    Pe mine altceva mă nelinişteşte--- omul majorităţii parlamentare este atacat  intenţionat  şi destul de des, iar  marea majoritate  nu poate să-l  susţină, să-l apere uneori. Aproape singur  este în ringul cu 48 de bocseri.  Aceştea primesc plăcere când îl scot din  bălămăli,că altceva opoziţia dură n-are ce face, iar  camarazii de Alianţă  se complac în a-i asculta. În altă ordine de idei nu pot înţelege pasivitatea lor din Parlament.

    Sursa: Radio Vocea Basarabiei

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com