• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ministrul Apărării condamnă fapta penală săvîrşită de soldatul din Brigada "Ştefan Cel Mare"

    Ministrul Apărării condamnă fapta penală săvîrşită de soldatul din Brigada "Ştefan Cel Mare"

    14.01.2010  

    Cu referinţă la informaţia difuzată de Procuratura Militară Chişinău privind finalizarea urmăririi penale a soldatului Vladimir Murzac din cadrul Brigăzii „Ştefan cel Mare”, Ministerul Apărării declară:

    Infracţiunile pe care le-a comis Vladimir Murzac la Ştefan-Vodă şi Căuşeni sînt incompatibile cu statutul de militar şi subminează autoritatea Armatei Naţionale în societate".

    Ministerul Apărării regretă profund incidentele respective şi exprimă compasiunea persoanelor care au pătimit din cauza lui Vladimir Murzac.

    Disciplină militară este o prioritate în contextul reformei derulate de Armata Naţională, iar comportamentul lui Vladimir Murzac este condamnabil, deoarece el şi-a dezonorat atît camarazii cu care îndeplinea serviciul militar, precum şi unitatea din care a făcut parte. Reiterăm că fiecare infracţiune comisă de cei care poartă uniforma militară va fi anchetată riguros, iar cei vinovaţi vor fi eliberaţi din serviciul militar şi sancţionaţi conform legislaţiei în vigoare”.

    Soldatul Murzac Vladimir a fost încorporat în serviciul militar în termen de către Comisariatul Militar Raional Ştefan Vodă, la 5 noiembrie 2008. La 9 august 2009, militarul a părăsit fără permisiune teritoriul Brigăzii „Ştefan cel Mare”, sărind gardul acesteia, după care s-a deplasat la domiciliu în satul Slobozia, raionul Ştefan-Vodă. Aflîndu-se ilegal în afara unităţii, acesta a terorizat în perioada 17-19 august 2009, locuitorii oraşelor Ştefan-Vodă şi Căuşeni, unde a comis un act de huliganism, două violuri, două acţiuni violente cu caracter sexual, un jaf, o tîlhărie şi vătămare intenţionată medie şi gravă a integrităţii corporale. În cele din urmă, soldatul Vladimir Murzac a fost reţinut şi predat organelor de drept pentru desfăşurarea acţiunilor de urmărire penală.

    Potrivit procurorilor, în cadrul audierilor învinuitul şi-a recunoscut vinovăţia în comiterea infracţiunilor incriminate. Actualmente, învinuitul se află în stare de arest, iar procurorii militari au dispus trimiterea cauze penale spre examinare instanţei de judecată. Majoritatea infracţiunilor comise de Vladimir Murzac fac parte din categoria celor grave şi prevăd pedepse cuprinse între 3 şi 12 ani închisoare.

    Sursa: Serviciul de Presă al Ministerului Apărării

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com