• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  „Recunoaştere şi recunoştinţă”, pentru tinerii care au suferit după 7 aprilie 2009

    „Recunoaştere şi recunoştinţă”, pentru tinerii care au suferit după 7 aprilie 2009

    10.11.2009  

    Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chişinău, a avut în o întrevedere, în noaptea de 9 noiembrie cu un grup de 40 de tineri, elevi şi studenţi ai instituţiilor de învăţământ din capitală. Aceşti tineri sunt victime ale maltratărilor la care au recurs organele de forţă, ca urmare a protestelor din 7 aprilie a.c. şi care în noaptea trecută au revenit dintr-o excursie din România. Dorin Chirtoacă, şi-a exprimat speranţa că în urma vizitei în România tinerii au rămas cu gânduri şi emoţii pozitive şi cu sentimentul împlinit pentru acţiunile în care le-a fost pusă viaţa în pericol.

    Edilul Chişinăului a precizat că autorităţile municipale au iniţiat acţiunea „Recunoaştere şi recunoştinţă” în scopul exprimării gratitudinii, reabilitării psihologice şi morale pentru tinerii care, la 7 aprilie 2009, au încercat să stopeze abuzurile unei guvernări nedemocratice. În perioada 3 – 9 noiembrie a.c., primul grup de tineri s-a aflat într-o excursie în localităţile cu semnificaţie cultural-istorică din România.

    În cursul vizitei, tinerii s-au aflat în mai multe oraşe româneşti, printre care Buşteni, Sinaia, Bucureşti şi Braşov. De asemenea, ei au vizitat Palatele Victoria şi Cotroceni şi au avut întrevederi cu oficiali din cadrul Ministerelor de Externe şi de Tineret din România.

    Acţiunea este organizată în cadrul Proiectului „Recunoaştere şi recunoştinţă”, iniţiat de Primăria Chişinău, cu susţinerea financiară din partea Departamentului Român pentru Românii de Pretutindeni. Proiectul prevede organizarea a încă două excursii similare în România, pentru grupuri de tineri care au suferit în urma acţiunilor din aprilie 2009. Următorul grup va pleca în după-amiaza zilei de astăzi.

    Primăria municipiului Chişinău face apel către tinerii care avut de suferit în urma acţiunilor forţelor de ordine, legate de evenimentele din 7 aprilie 2009, să relateze în continuare despre aceste abuzuri Primăriei, precum şi Comisiei parlamentare pentru elucidarea evenimentelor din aprilie a.c.

    Sursa: Direcţia Relaţii Publice a Primăriei municipiului Chişinău

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com