• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  UNIMEDIA: Comuniştii nemulţumiţi de prezenţa lui Dorin Chirtoacă la şedinţele Parlamentului

    UNIMEDIA: Comuniştii nemulţumiţi de prezenţa lui Dorin Chirtoacă la şedinţele Parlamentului

    18.09.2009  

    Atât astăzi, 18 septembrie, cât şi ieri, 17 septembrie, deputaţii comunişti s-au arătat nemulţumiţi de prezenţa primarului mun. Chişinău, deputatului liberal, Dorin Chirtoacă, acuzându-l că nu are dreptul să se prezinte la şedinţele Parlamentului, odată ce a refuzat mandatul de deputat.
    În replică, Chirtoacă, a precizat că legea spune foarte clar că Parlamentul ia act în şedinţa plenară de declaraţia de renunţare la mandat.

    „Declaraţia mea de renunţare la funcţia de deputat este legală. Comuniştii prin declaraţiile lor vor să speculeze şi nu vor să respecte legea. Legea spune foarte clar: Parlamentul ia act în şedinţă plenară. Când problema dată va fi introdusă pe ordinea de zi şi se va discuta, atunci nu voi mai veni la şedinţele Parlamentului”, a precizat Chirtoacă în timpul zilei de astăzi.

    Fiind întrebat când Parlamentul va lua act de decizie, sursa a anunţat: „Cred că se va întâmpla în următoarele şedinţe. În mod normal, la 30 de zile din ziua depunerii declaraţiei.”

    Amintim că ieri, 17 septembrie, Svetlana Popa, fost consilier comunist, la moment deputat, a declarat în plenul Parlamentului: „Stimate domnule primar general, am crezut că plecând din Consiliul municipal am scăpat de dumneavoastră pentru totdeauna!”.

    UNIMEDIA aminteşte că la 11 septembrie Dorin Chirtoacă a depus o declaraţie de renunţare la mandatul de deputat, alegând să-şi menţină funcţia de primar general al mun. Chişinău. Ca urmare, Parlamentul are la dipoziţie să includă subiectul dat pe ordinea de zi timp de o lună de la data depunerii declaraţiei.

    Sursa: UNIMEDIA

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com