• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  OTPL a administrat Vaccinul AntiComunist sistemului sanitar public

    OTPL a administrat Vaccinul AntiComunist sistemului sanitar public

    15.07.2009  
    Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a organizat flash-mob-ul „Vaccinul AntiComunist”. Acţiunea a avut loc în faţa Ministerului Sănătăţii şi a avut drept obiectiv denunţarea celor mai stringente probleme sociale din domeniul sanitar, precum şi soluţiile propuse de Partidul Liberal pentru lichidarea acestora.
    Tinerii s-au divizat în 2 echipe, prima fiind costituită din ”Agenţi Patogeni”, iar cea de a doua – din „Agenţi Sanitari”, reprezentând Schimbarea garantată de Partidul Liberal. Fiecare dintre participanţi a purtat pe spate o inscripţie semnificând o problemă, în cazul agenţilor patogeni, şi câte o soluţie corespunzătoare, în cazul agenţilor sanitari.
    Cei 8 participanţi îmbrăcaţi în roşu, simbolizând Puterea comunistă, au aruncat la pământ un banner pe care era inscripţionat „Sistemul sanitar public”, pe care l-au călcat în picioare. Rolul celeilalte tabere, formate din tineri îmbrăcaţi în bleu, a constat în a-i imobiliza pe agenţii patogeni prin administrarea unei soluţii albastre conţinută în nişte seringi, element specific lucrătorilor medicali.
    Sensul simbolic al acţiunii a constat în a comunica publicului necesitatea unor reforme complexe în domeniul sanitar, lucru pe care şi l-a asumat pe deplin Partidul Liberal.
    Este de menţionat că spre sfârşitul acţiunii, participanţii au fost somaţi de către o lucrătoare din cadrul ministerului să părăsească teritoriul acestuia, anunţându-i că decizia îi aparţine viceministrului, iar faptul că ministerul este o instituţie publică este mai puţin important.

    Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com