• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Locul de temelie a Chişinăului, marcat în mod simbolic

    Locul de temelie a Chişinăului, marcat în mod simbolic

    12.10.2011  

    Primăria municipiului Chișinău a reconfirmat piatra de temelie a capitalei. Acesta este situată pe strada Albișoara colț cu strada Pușkin. Dezvelirea pietrei de temelie a avut loc miercuri, 12 octombrie, și reprezintă una din acțiunile Primăriei cu ocazia Hramului Chișinăului.

    Piatra a fost instalată în 1986, dar până în prezent a avut o inscripţie în grafia chirilică. ,,Aici a început Chișinăul, lângă Biserica Mazarachi și lângă cetatea dacică de acum 2 mii de ani. Sperăm că acestă piatră de temelie să fie remarcată de locuitorii capitalei și să cunoască istoria Chișinăului”, a spus primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, prezent la ceremonia de dezvelire a pietrei de temelie.

    Potrivit șefului adjunct al Direcției Cultură din cadrul Primăriei, Ianoș Țurcanu, lucrările de restaurare a pietrei a costat peste 20 de mii de lei. ,,Hramul e o sărbătoare când toți se întâlnesc și se îmbrățișează, dar avem nevoie și de repere istorice, iar această piatră de temelie este una din aceste repere”, a spus funcționarul.

    Tot cu ocazia Hramului Chișinăului, Primăria va redeschide Muzeul oraşului Chişinău și va inaugura iluminatul artistic al Bisericii „Sf. Constantin şi Elena”. Acțiunile vor avea loc în după-amiza zilei de miercuri 12 octombrie.

    www.arena.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com