print
Zece ani!
03.03.2023
2065 Accesări

Zece ani: nici mai mult, nici mai puțin, - atât a trebuit să treacă ca Parlamentul nostru să îndeplinească Hotărârea Curții Constituționale din 5 Decembrie 2013, care a decis în baza sesizării  deputaților Partidului Liberal, că Declarația de Independență care prevede că limba oficială este româna prevalează în raport cu Constituția și face corp comun cu Legea Supremă. Cu alte cuvinte, limba pe care o vorbesc românii moldoveni din RM se numește limba română și nu "limba moldovenească", cum e scris în Constituția votată în 1994 de deputații comuniști ai fracțiunilor agrarienilor și intefrontiștilor, slugile Kremlinului.

Hotărârile CC sunt obligatorii pentru toate instituțiile statului, inclusiv pentru Parlament. Așa că în cazul dat nu este nevoie de modificarea Constituției cu votul a 2/3 de deputați, ci cu votul unei majorități, căci este vorba doar de aducerea textului prevăzut în articolul 13 al Constituției în conformitate cu Hotărârea Curții Constituționale.

Cum s-ar zice, mai bine mai târziu decât niciodată, mai ales că acest pământ îi plin de trădători și agenți ai Kremlinului! 

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.