print
Partidul Liberal condamnă acțiunile Rusiei din Ucraina
03.05.2014
23243 Accesări
Partidul Liberal condamnă cu fermitate violenţele din Ucraina organizate de separatiștii proruși cu suștinerea Federației Ruse, inclusiv, produse vineri la Odesa, care s-au soldat cu peste 40 de morţi, potrivit ultimului bilanț.

Totodată, PL îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu escaladarea situaţiei din Ucraina în contextul extinderii tensiunilor în tot mai multe regiuni.

De asemenea, ne preocupă faptul că în tragicele evenimente din Odesa, în imediata vecinătate a noastră, au fost implicate, după cum susţin autorităţile de la Kiev, grupări militare ilegale inclusiv din regiunea separatistă Transnistria. Acest amestec este total străin de interesele  noastre şi facem apel la toţii cetăţenii Republicii Moldova să nu ia parte la provocări.

Ne bucură eliberarea observatorilor OSCE reţinuţi anterior de separatiştii proruşi în oraşul Slaviansk, dar considerăm că preţul acestei concesii a fost prea mare.

PL își exprimă solidaritatea faţă de poporul ucrainean și susținerea pentru parcursul său european şi faţă de autoritățile de la Kiev, aflate la grea încercare.


3 mai 2014
Copyright © 2021 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.