print
Mihai Ghimpu: Voi sunteți viitorul acestui stat, de voi depinde succesul reformelor
30.08.2010
1979 Accesări

Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu a participat astăzi la ceremonia de inaugurare a celui de-al 46 an academic de studii la Universitatea Tehnică din Moldova. La manifestare au participat circa 3500 de studenţi ai anului I, precum şi corpul didactic al instituţiei.

Adresîndu-se tinerilor studenţi, şeful statului i-a îndemnat să fie curajoşi şi să spună deschis celor aflaţi la putere lucrurilor pe nume, inclusiv şi atunci cînd aceştea promovează politici greşite. „Voi sunteţi viitorul acestui stat şi de poziţia civică a fiecărui dintre dumneavoastră depinde succesul reformelor iniţiate de Alianţa pentru Integrarea Europeană, realizarea obiectivelor, care vor permite integrarea Republicii Moldova în marea familie europeană”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Preşedintele Mihai Ghimpu a mai specificat că Universitatea Tehnică din Moldova este una din instituţiile de bază, care pregăteşte specialişti pentru ramura producătoare a economiei naţionale. „De pregătirea profesională a fiecăruia dintre dumneavoastră depinde realizarea programului de relansare a economiei naţionale, de transformare a ei în una competitivă pe piaţa internaţională”, a spus şeful statului.

Mihai Ghimpu le-a dorit tinerilor studenţi de la Universitatea Tehnică din Moldova succese în procesul de studii, menţionînd că viaţa de student este cea mai frumoasă şi interesantă.

Serviciul de Presă al Președenție

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.