print
Voturile tinerilor vor demola guvernarea comunistă
16.07.2009
2360 Accesări
”Tinerii din Republica Moldova nu acceptă în continuare o guvernare comunistă. Tinerii îşi doresc o schimbare, schimbare care nu poate fi realizată avându-i pe comunişti la conducere”, a declarat azi într-o conferinţă de presă liderul Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal, Sergiu Boghean.
Potrivit membrilor PL, comuniştii nu promovează tinerii şi nici nu susţin interesele lor, ei îl promovează numai pe Voronin şi susţin numai interesele financiare ale clanului comunist. Ce poate învăţa un tânăr de la comunişti?, se întreabă reprezentanţii OTPL. ”Să promoveze un mesaj xenofob? Să bage discordie între oameni? Să folosească toate mijloacele murdare pentru a atinge scopul propus? Să promoveze corupţia şi abuzul?”
Potrivit lui Sergiu Boghean, dictatura, abuzul, minciuna, frica şi dezbinarea, promovate cu atâta insistenţă de comunişti, sunt incompatibile cu tineretul. Prin acţiunile de tortură aplicate după 7 aprilie comuniştii au dorit să impună frică, dar au reuşit să provoace numai ură în rândul tineretului, o ură faţă de tot ce este legat de comunişti.
Reprezentanţii OTPL cred că comuniştii fac tot posibilul pentru a amăgi alegătorul tânăr şi a cerşi votul acestuia. În acest scop, ei au decis să promoveze intens Organizaţia Tineretului Comunist, ”o replică fidelă a Comsomolului leninist, care este o ”organizaţie fantomă în viaţa politică din Moldova”, de care n-a auzit nimeni. ”Se vede cu ochiul liber incompetenţa liderilor acestei adunături de mici comunişti: ei au fost nevoiţi să-l cheme pe fostul lor lider, Grigorii Petrenco, care nici nu mai întruneşte condiţiile respective de vârstă, să-şi asume ruşinea de a recunoaşte impotenţa de a participa la o dezbatere publică. Cât de independenţi sunt micii comunişti s-a văzut din situaţia când liderul organizaţiei, Ina Şupac, a răspuns afirmativ la invitaţia pentru dezbateri publice, iar peste o zi şeful staffului electoral al comuniştilor a renunţat, invocând argumente aberante şi lipsite de temei”, a mai spus Boghean.
În replică la afirmaţiile lui Petrenco, potrivit căruia printre candidaţii electorali ai PL nu sunt tineri, Boghean a spus: ”Vârsta medie a candidaţilor comunişti este de 68 ani, atât cât are liderul lor, iar alte pesoane, indiferent de vârsta şi locul lor pe listă, nu au nicio forţă de decizie. Ideea că în partidul comuniştilor poate veni o generaţie tânără s-a spulberat prin revenirea în prim-plan a unor figuri ca Mişin, Calin şi alţii atât de bătrâni încât îl ţin minte pe Lenin când era copil”.
Tinerii liberali s-au arătat indignaţi de legislaţia discriminatorie adoptată de către comunişti, care face imposibilă participarea la vot a sute de mii de tineri. Boghean a anunţat că CEC-ul, ”supus intereselor comuniste”, a respins ieri cererea PL de a prelungi termenul de depunere a declaraţiei de şedere pentru studenţi.
Ion Bargan, vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal, i-a acuzat pe comsomolişti că manipulează tineretul şi operează cu informaţie propagandistică, cu date false şi supte din deget atunci când afirmă că tinerii au votat în masă comuniştii. De fapt, cele 44 000 de voturi despre care vorbesc ei sunt de la sectorul cimitir, a mai spus Bargan. Potrivit datelor exit-poll-ului din 5 aprilie 2009, peste 70% din tineri au declarat că au votat împotriva comuniştilor, 37% au votat pentru PL şi doar 20% pentru comunişti. Bargan, în replică la informaţiile prezentate de Petrenco, a precizat că PL are candidaţi electorali instruiţi, educaţi în spirit european, spre deosebire de comunişti, care au candidaţi care au învăţat la şcoala lui Stalin, amintind de Calin şi Voronin.
Ion Ciobanu, candidat electoral, s-a referit la politicile în domeniul tineretului pe care le prevede platforma electorală a PL pentru susţinerea şi promovarea tinerilor, între care adoptarea unui program de construcţie a locuinţelor pentru tinerii lipsiţi de posibilităţi financiare, asigurarea studenţilor cu cămine, stabilirea şi dezvoltarea unor parteneriate între universităţile din Moldova şi cele din străinătate, astfel încât un număr cât mai mare de studenţi să aibă acces la stagii de formare şi de studiu în străinătate.
Reprezentanţii Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal au adresat către tinerii din Republica Moldova apelul de a participa la vot împreună cu părinţii, bunicii, prietenii şi a alege schimbarea: ”Înfrângerea comuniştilor este inevitabilă, fiecare tânăr ce a atins vârsta de 18 ani este un vot pentru viitor şi un vot împotriva comunismului. La 29 iulie, tinerii sunt aceea care urmează să decidă viitorul ţării în care trăiesc şi este de datoria fiecărui tânăr să participe la vot, iar prin votul său să demoleze o dată şi pentru totdeauna guvernarea comunistă!”

Departamentul Comunicare al Partidului Liberal

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.