print
Reţinerea de către organele de politie a membrilor Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal
10.12.2007
2085 Accesări

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal aduce la cunoştinţă ca pe data de 10 decembrie 2007  ora 00.00, 3 membri a Partidului Liberal au fost reţinuţi de către organele de poliţie în momentul când supravegheau Pomul de Crăciun la rugămintea primarului General al Municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. La momentul arestării nu a fost prezentat nici un act şi nu s-a adus la cunoştinţă motivul pentru care au fost reţinuţi, bruscaţi şi deposedaţi de lucrurile personale.

După 2 ore de plimbare pe jos prin centrul oraşului  sub pretextul că vor fi duşi la secţia de poliţie pentru a fi anchetaţi, au fost eliberaţi fără explicaţii. Membri reţinuţi sunt: Boghean Sergiu, Apostol Petru,  Moraru Ion.

La întoarcerea în Piaţa Marii Adunări Naţionale Pomul de Crăciun  nu mai era la locul iniţial.

Tot astăzi, între orele 10.00 – 12.00, când poliţia municipală refuza să se conformeze prevederilor dispoziţiei primarului general al Municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă de reinstalare a Pomului de Crăciun şi îngrădeau accesul angajaţilor Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi şi a tehnicii speciale la brad pe strada G. Banulescu-Bodoni, membrii reţinuţi ai Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal au recunoscut 3 colaboratori de poliţie care au participat la reţinere, dintre care doar unul din ei s-a prezentat ca Olaru Vasile, şef-adjunct de secţie al Comisariatului General de Poliţie.  

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal condamnă acţiunile abuzive şi ilegale a poliţiei şi atenţionează cetăţenii Republicii Moldova că de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului la comanda autorităţilor centrale a fost demontat ilegal şi abuziv din Piaţa Marii Adunări Naţionale, Pomul de Crăciun.


DSC01250.JPG  DSC01251.JPG  IMG_0766.jpg

IMG_0768.jpg  IMG_0769.jpg

Chişinău, 10 decembrie 2007

Copyright © 2022 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.