print
Veaceslav Untilă, vicepreședinte PL: Câteva întrebări pentru cei ce-şi doresc discuţii cu comuniştii
15.01.2015
6272 Accesări

Liderii Partidului Liberal Democrat din Moldova şi Partidului Democrat au anunţat că vor începe discuţii cu comuniştii în vederea constituirii noii guvernări a Republicii Moldova. Trecând peste modul în care ei încearcă, absolut iresponsabil şi manipulatoriu, să pună în cârca noastră, a liberalilor, un eventual eşec în negocierile privind constituirea unei noi coaliţii de guvernare pro-europene, eu cred că cei din PLDM şi PD, înainte de a purcede la discuţii cu comuniştii, ar trebui să-şi pună câteva întrebări: 

1)     Cum o guvernare cu prezenţa comuniştilor va putea continua procesul de integrare europeană a Republicii Moldova?

2)     Cum o guvernare cu prezenţa comuniştilor va putea continua procesul de democratizare şi reformare a societăţii moldoveneşti?

3)     Cum o guvernare cu prezenţa comuniştilor va reuşi să asigure sprijinul partenerilor europeni pentru Moldova?

4)     Cum va marca o guvernare cu prezenţa comuniştilor Ziua Libertăţii pe data de 7 aprilie?

5)     Ce relaţii va avea Republica Moldova cu FMI, dacă la guvernare vor fi şi comuniştii?

6)     Cum va îndeplini Moldova recomandarea Consiliului Europei de condamnare a comunismului şi a victimelor regimului comunist totalitar?

7)     Cum va arăta Moldova în ochii partenerilor săi externi, dacă va redeveni unica ţară din Europa în care comuniştii se vor afla la putere?

8)     Ce relaţii va avea Chişinăul cu Comratul şi Tiraspolul, de vreme ce comuniştii au promovat constant o altă politică în privința acestora?

9)     Ce atitudine va avea o guvernare cu participarea comuniştilor faţă de România, ştiindu-se că PCRM a atacat constant ţara care ne-a sprijinit cel mai mult în realizarea aspiraţiilor noastre?

10)   Înţeleg oare cei din PLDM şi PD că, atrăgând din nou comuniştii la guvernare, ei de fapt salvează acest partid, aflat pe cale de dispariţie, dându-i o nouă şansă?  

Evident, șirul întrebărilor nu se oprește aici iar cei din PLDM şi PD trebuie să înţeleagă că, dincolo de funcţii, sfere de influenţă şi interese personale, mai există şi interesele ţării, care nicidecum nu pot fi realizate, avându-i pe comunişti la guvernare. 

 

 

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.