print
Gheorghe Şalaru a avut o întâlnire cu studenţii de la ecologie
15.03.2013
4486 Accesări

Întîlnirea a fost găzduită de Colegiul de Ecologie din Chișinău, evenimentul fiind o continuare a efortului Ministerului Mediului de a reprezenta consolidarea unei inițiative privind fortificarea și schimbul de cunoștințe pe teme de mediu între studenți și autoritatea centrală de mediu. Tema acestei întîlniri a fost sugerată chiar de către studenți în contextul consemnării săptămîna viitoare a trei evenimente marcante la nivel mondial: Ziua Internațională a Meteorologiei, Ora Planetei și Ziua Mondială a Apei.  Influenta antropică asupra biodiversității - a fost o altă temă pentru care studenții, profesorii și cadrele didactice au manifestat un interes deosebit.

”Întîlnirea vine ca o continuare dorită de a extinde orizontul de cunoaștere al studenților în materie de mediu și ecologie și de a facilita contactul între instituțiile de mediu și cele de învățămînt. Întrucît comunitatea colegiului aduce un plus de valoare naturii din Republica Moldova, a cărei protecţie constituie un interes deosebit pentru noi, cu această întâlnire ne propunem să oferim  studenților ocazia să priceapă manifestarea pasiunii pentru acest domeniu” – a menționat ministrul mediului Gh.Șalaru.

Dumitru Danu, directorul Colegiului de Ecologie avea să salute avantajele creării unei pleiade instruite  de studenți în domeniul protecției mediului și ecologiei, accentuînd că ”Întîlnirile cu ecologii consacrați și managerii naturii, sînt incontestabil de benefice pentru formarea noii generații de ocrotitori ai naturii și în concordanță cu preocupările actuale la nivel republican, regional și global”.

Studenții au ascultat cu mare atenție prelegerea ministrului, care a abordat diferite teme de interes și le-a oferit participanţilor posibilitatea de a înţelege care este la moment și în perspectivă activitatea Ministerului Mediului, cele mai eficiente moduri de a soluționa problemele de mediu. ”Doar prin stimularea creativităţii, aplicarea celor mai noi metode de captare a cunoștințelor deținute de profesioniştii din domeniu, formarea deprinderilor esenţiale pentru oricine îşi doreşte să urmeze o carieră în protecția mediului este chezășia succesului în salvgardarea mediului și protejarea lui de factorii nocivi” – a specificat ministrul Șalaru, care a răspuns la numeroasele întrebări ce-i preocupă pe viitorii ecologiști.

Participanții la întâlnire au concluzionat că scopul propus de a dezvolta capacitatea studenţilor de ascultare, analiză şi interpretare, a fost atins, urmînd ca astfel de evenimente să fie multiplicate.

Ministerul Mediului al Republicii Moldova

www.mediu.gov.md

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.