print
Vicepremierul Mihai Moldovanu solicită demisia Ministrului Sănătăţii
04.01.2013
2437 Accesări

Vicepremierul Mihai Moldovanu cere demisia Ministrului Sănătăţii. Acesta îl acuză pe Andrei Usatâi că ar fi falsificat o hotărâre de Guvern în urma căreia ar putea fi lichidat Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie. Moldovanu spune că despre asta nu s-a discutat în şedinţa Executivului. Usatâi afirmă că nu a falsificat nimic.

Vicepremierul pe probleme sociale, Mihai Moldovanu spune că la şedinţa de Guvern din 26 decembrie s-a aprobat o hotărâre privind reorganizarea unor instituţii medicale. Decizia însă ar fi fost falsificată ulterior de ministrul Sănătăţii.

Moldovanu consideră că Usatâi nu avea dreptul să modifice hotărârea după ce aceasta a fost aprobată de Executiv, aşa că îi cere ministrului să-şi dea demisia, iar procuraturii - să se autosesizeze.

Reforma în sistemul sănătaţii urmează să fie realizată până în anul 2014 şi prevede comasarea mai multor spitale republicane şi municipale. Printre acestea se numără: Institutul de Cardiologie, Neurologie şi Neurochirurgie, care sunt comasate cu Spitalul Clinic Republican.

Un reportaj la acest subiect poate fi vizualizat accesând următorul link http://www.inprofunzime.md/stiri/politic/conflict-la-guvern-vicepremierul-moldovanu-cere-demisia-lui-usatii-1.html

http://www.inprofunzime.md/

Copyright © 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.