• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Declarația PL cu privire la intenția PAS de a partaja funcții cu BECS și ȘOR
  27.07.2021     
  Partidul Liberal condamnă declarația lui Vladimir Putin
  21.07.2021     
  9 ani fără Leonida Lari
  11.12.2020     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal condamnă agresivitatea şi limbajul insultător al Poliţiei

  Partidul Liberal condamnă agresivitatea şi limbajul insultător al Poliţiei

  29.12.2008  

  În timpul sărbătorilor de iarnă, o serie de importante organizaţii neguvernamentale, de drept şi media, a organizat un marş de susţinere a libertăţii întrunirilor în Republica Moldova, ca urmare a interzicerii în ultima perioadă a mai mult de 30 de întruniri legale şi paşnice ale acestora. Lideri şi membri ai acestor organizaţii, precum ADEPT,  Juriştii pentru Drepturile Omului, Centrul Independent de Jurnalism, au cerut în faţa sediilor Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului, Ministerului Justiţiei şi Ministerului de Interne libertate pentru mass-media, libertate de întrunire a cetăţenilor, independenţă a Justiţiei. Pretutindeni, organele de poliţie şi persoane în civil aparţinând strucuturilor de forţă ale statului i-au întâmpinat pe protestatari cu cordoane şi nu le-au permis apropierea de instituţiile respective, i-au împins şi i-au agresat fizic şi verbal. La sediul Ministerului Afacerilor Interne, şeful Direcţiei Ordine Publică Petru Corduneanu i-a insultat pe manifestanţi, numindu-i „râsuri, lepădături, rămăşiţe ale societăţii”.

  Partidul Liberal condamnă limbajul insultător utilizat de un ofiţer de grad superior al MAI, aflat în subordinea directă a ministrului Papuc, şi consideră că acesta este expresia atitudinii generale a conducerii comuniste faţă de societatea civilă, care nu este de acord cu politica guvernării comuniste. PL califică aceste manifestări inculte drept inadmisibile în raporturile dintre instituţiile statului şi societate şi cetăţenii săi în ansamblu.  

  Partidul Liberal constată că în ultimele luni ale anului 2008 acţiunile MAI şi ale altor structuri de forţă ale statului, îndreptate împotriva Opoziţiei politice, a societăţii civile şi în special împotriva Primarului General al Municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă, s-au caracterizat printr-o duritate fără precedent şi s-au situat în afara legii şi în afara oricăror norme de comportament adecvat statului de drept şi societăţii civilizate.

  PL consideră că agresivitatea fără precedent a organelor de Poliţie şi a altor strucuturi de forţă denotă faptul că partidul de guvernământ al comuniştilor şi-a aservit integral, în interes de partid, instituţiile statului, cu scopul de a nu admite desfăşurarea unor alegeri parlamentare libere în anul 2009 şi producerea pe cale democratică a schimbării regimului de dictatură instaurat de Vladimir Voronin în Republica Moldova.

   

  27 decembrie 2008                                      Departamentul de Comunicare al PL

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2021 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori: 5532074  | ieri: 1643 |  azi: 346 |  online: 13     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 23-26-89, 24-35-69, 22-80-97
Fax: +(373 22) 22-80-97