• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Partidul Liberal condamnă

    Partidul Liberal condamnă

    29.02.2024  
    DECLARAȚIE
    Partidul Liberal condamnă vehement rezoluția, adoptată la 28 februarie 2024 de Congresul deputaților de toate nivelurile al așa numitei “PMR”.
    Cerințele invocate în rezoluția nominalizată le considerăm total lipsite de suport juridic și aberante.
    Urmează de menționat faptul, că de la data proclamării ilegale a așa-zisei “republici transnistrene” și până în prezent, Chișinăul a avut întotdeauna o atitudine echidistantă, respectând drepturile cetățenilor acestei regiuni, în pofida raptului și manipulărilor organizate de Federația Rusă, aceasta fiind de fapt instigatorul separatismului.
    Adoptarea rezoluției în cauză nu este altceva decât dorința oligarhilor din zona respectivă și anume a grupului Sheriff, de a desfășura în continuare o activitate tenebră, din a căror beneficii o bună parte merge întru susținerea separatismului local.
    Mai mult ca atât, se vede că evenimentul a fost dictat de recentele modificări ale Codului Vamal, intrate în vigoare la 1 ianuarie 2024, care impune agenților economici din regiunea transnistreană obligativitatea de a achita taxe în bugetul Republicii Moldova, ceea ce nu înseamnă decât aplicarea legilor RM în vigoare și respectarea principiilor economice echitabile.
    Sursele Moscovei vehiculează drept “argument”, că aproximativ 200 mii de cetățeni din Transnistria dispun de cetățenia Rusiei, însă acestea fac abstracție de faptul, că tot aceiași oameni sunt cetățeni ai Republicii Moldova, dar și ai României, beneficiind de toate drepturile comunității europene.
    În concluzie putem afirma, că intențiile declarate ale “autorităților” transnistrene sunt mai degrabă o motivație pentru desfășurarea afacerilor murdare și practicilor opace, ce poate duce la destabilizarea parcursului european și crearea haosului în preajma alegerilor prezidențiale.
    Desfășurarea așa-zisului Congres al așa-zișilor deputați de toate nivelurile din așa-zisa “PMR”, după intrarea în vigoare a Codului Vamal al RM demonstrează odată în plus, că această autoproclamată “republică” a existat și încă există inclusiv pe banii cetățenilor din partea dreaptă a Nistrului. De aceea PL consideră, că a venit timpul să încetăm susținerea financiară prin diferite metode/ forme a acestui “stat” PMR. E ridicol să hrănești dușmanul Independenței și integrității, al stabilității și prosperității republicii, pe spatele propriei populații, oferindu-i Federației Ruse un cadou fără de preț. Mai ales în condițiile, în care această țară a declanșat un nou război de acaparare a unui stat independent și recunoscut de întreaga lume - Ucraina.
    29 februarie 2024
    Chișinău
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com