• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
    Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al Partidului.
    29.02.2024 - 25.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Declarația PL cu privire la intenția PAS de a partaja funcții cu BECS și ȘOR

    Declarația PL cu privire la intenția PAS de a partaja funcții cu BECS și ȘOR

    27.07.2021  

    Partidul Liberal (PL) constată primele abateri de la propriile angajmente ale noii puteri.

     

    Astfel, pentru ieri 26 iulie a fost stabilită prima ședință a Parlamentului Republicii Moldova (RM) - ședința de constituire a legislativului.

    În realitate, legislativul nu a fost constituit, organele de conducere nu au fost alese, iar ședința, din start, a avut drept scop doar prezentarea și susținerea discursului de către președintele RM, Maia Sandu, astfel încât alte evenimente și știri politice să nu mai fie produse în această zi (cine a fost ales speaker, vicepreședinți, cum au fost împărțite comisiile etc), care să umbrească în vreun fel discursul.

     

    PL nu obiectează asupra acestui pas de PR al PAS, dar consideră că ar fi fost corect să fie comunicat de la început și în mod sincer acest scenariu, pregătit din timp.

    În ceea ce privește însă, constituirea legislativului, formarea biroului permanent, repartizarea funcțiilor de vicepreședinți, de președinți ai comisiilor, PL consideră inadmisibilă partajarea lor cu BECS și Partidul ȘOR.

     

    Cunoaștem că uzanțele democratice presupun asemenea drepturi pentru opoziție, nu însă și pentru reprezentanții mafiei și ai crimei organizate. Dacă Regulamentul Parlamentului și actele normative în vigoare reprezintă un impediment în acest sens, ele pot fi, cu ușurință modificate. La această practică vom reveni după alegerile din 2025.

    Partajarea funcțiilor cu BECS și ȘOR înseamnă umanizarea acestor pușcăriabili și începutul spălării imaginii lor de hoți și bandiți care au prădat RM, sub bagheta intelopilor fugari Plahotniuc, Șor, Platon, precum și a celor rămași, în frunte cu Voronin și Dodon.

    BECS și ȘOR nu reprezintă opoziția din RM, ei sunt primii dintre cei care trebuie să ajungă pe mâna justiției reformate, alături și împreună cu fugarii menționați. Toți ei, împreună, reprezintă grupul criminal organizat care a capturat statul RM. Ei au comis crime, au omorât tineri la 7 aprilie 2009, au furat miliardul și au distrus institutiile statulului, au instaurat dictatura, au privatizat ilegal, și-au făcut averi fabuloase, iar pe noi toți ne-au adus la sapă de lemn, în secolul XXI.

     

    În condițiile în care ieri, Maia Sandu a anunțat, cităm: “necesitatea unei adevărate revoluții și că ordinea trebuie să înceapă din Parlament”, este de neconceput că această “revoluție” să înceapă prin acordarea de funcții celor de la BECS și ȘOR! Această se numește cârdășie, complicitate și politică de tip - o mâna spală pe alta.

    RM abia trebuie și urmează să revină la democrație, or acest proces este unul complex și complicat, care trebuie să înceapă de la neadmiterea la butoane, sub nicio formă, a reprezentanților vechiului regim putred, după care să aibă loc curățarea pe verticală a întregii administrații publice, a întreprinderilor de stat, a structurilor de forță, a justiției etc.

     

    De vreme ce PAS nu a dorit bloc electoral cu alte partide de dreapta pro-europene și unioniste, motivând că i-ar fi fost complicat să lucreze în coaliție, este absund să fie de acord și să vrea partajarea puterii cu BECS și ȘOR. Aceste funcții înseamnă influență pentru persoanele și grupările în cauză. De ce mafia și crima organizată trebuie să primească influență de la PAS și Maia Sandu?! Promisiunile au fost diametral opuse - să îndepărteze caracatița hoților, complet și de peste tot.

    PL cere ca PAS să nu acorde nicio funcție reprezentaților mafiei și să-și asume toată povara puterii și a guvernării, fără să caute scuze mai târziu. PAS urmează să-și asume toată răspunderea, așa cum a primit tot votul din partea cetățenilor, pe 11 iulie.

     

    Chișinău, 27 iulie 2021

     

    Link-uri:
    https://youtu.be/K9izy6eJLbE
    si
    https://youtu.be/OE4i9UNgjck

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com