• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Este Limba Română la ea acasă?
  31.10.2023     
  Ion Purice - candidatul Partidului Liberal la funcția de Primar General al mun. Chișinău
  27.07.2023      Partidul Liberal susține o conferință de presă în cadrul căreia va anunța candidatul PL la funcția de Primar General al mun. Chișinău  
  Declarația Partidului Liberal în legatură cu protestele anticomuniste din 6-7 aprilie 2009
  07.04.2023     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Declarația MPU privind criza politică din RM

  Declarația MPU privind criza politică din RM

  11.06.2020  


  Majoritatea parlamentară, deja artificială, este la un singur pas de a deveni, oficial, minoritate. În acest context, trebuie menționat faptul, că dacă în cadrul alegerilor din circumscripția nr. 38, Hîncești, din 15 martie, ar fi rămas un singur candidat pro-european - lucru asupra căruia Mișcarea Politică UNIREA (MPU) a insistat constant, până în ultima zi a campaniei, astăzi guvernul Chicu ar fi fost deja minoritar și demis.

  Alegerile prezidențiale precum și alegerile parlamentare anticipate nu pot și nu trebuie să fie organizate de regimul Dodon, întrucât le va desființa
  caracterul liber și democratic.

  În plus, lipsirea lui Dodon și a PSRM de majoritatea parlamentară și de Guvern, îi va demoraliza și descuraja atât pe ei, cât și electoratul lor, oferind posibilitarea relansării și mobilizării electoratului de dreapta, centru-dreapta și centru- stânga.

  Or, în perioada de pre-campanie, cum este cea din prezent, se formează dispoziția alegătorilor, se conturează tendințele electorale care duc la motivarea și mobilizarea electoratului în timpul campaniei și în ziua alegerilor.

  Prin urmare, suntem în plină criză politică și orice zi în plus pentru majoritatea toxică a lui Dodon și a guvernului său, este o zi în minus pentru RM și pentru încurajarea electoratului democratic.

  Reiterăm faptul că guvernul Chicu trebuie demis imediat și înlocuit cu un guvern care să pună în aplicare agenda de revenire la normalitate a RM, inclusiv conform propunerilor MPU, prezentate public pe 27 mai, curent.

  Chișinău, 11 iunie 2020

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2023 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com