• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Este Limba Română la ea acasă?
  31.10.2023     
  Ion Purice - candidatul Partidului Liberal la funcția de Primar General al mun. Chișinău
  27.07.2023      Partidul Liberal susține o conferință de presă în cadrul căreia va anunța candidatul PL la funcția de Primar General al mun. Chișinău  
  Declarația Partidului Liberal în legatură cu protestele anticomuniste din 6-7 aprilie 2009
  07.04.2023     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  MP UNIREA condamnă declarația halucinantă a ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi

  MP UNIREA condamnă declarația halucinantă a ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi

  06.02.2020  

  MP UNIREA condamnă declarația halucinantă a ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, referitor la războiul de pe Nistru, precum că ”armata Federației Ruse dislocată în regiunea transnistreană a intervenit la acel moment pentru a opri vărsările de sânge”.

  MP UNIREA cere demisia lui Ciocoi pentru incompatibilitate cu funcția pe care o deține, după asemenea declarații.

  Ciocoi a vorbit în calitate de vasal al Federației Ruse și un promotor al politicii imperialiste al FR în RM, ce constă în declanșarea conflictelor pe teritorii străine pentru ”apărarea” păcii.

  Anume armata Federației Ruse a fost cea care a declanșat acest război prin atacurile asupra posturilor de poliție moldovenești, iar trupele de ocupație ale armatei rusești staționează ilegal din 1992 pe teritoriul de est al RM, chiar dacă, în 1999, la summit-ul OSCE de la Istanbul, Rusia şi-a asumat prin semnătură angajamentul de a-şi retrage, până în 2001, întregul arsenal de arme şi muniţii din RM, fapt confirmat si prin rezolutia ONU din 22 iunie 2018.

  Tindem să credem că această declarație iresponsabilă a lui Ciocoi, care nu reflectă adevărul, este doar strict opinia sa personală, și nicidecum o poziție oficială a autorității pe care o conduce.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2023 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com