• Abonare la noutăţi
      

  vezi mai mult

  Astăzi Președintele în exercițiu al Partidului Mihai Ghimpu a avut o ședință de lucru cu președinții organizațiilor teritoriale PL
  12.03.2023     
  Dragele noastre colege din Partidul Liberal!
  08.03.2023     
  Zece ani!
  03.03.2023     
 • Prima    /   Presa    /   Știri  /  VIDEO/PL a marcat împlinirea a 101 ani de la Marea Unire

  VIDEO/PL a marcat împlinirea a 101 ani de la Marea Unire

  01.12.2019  

  Astăzi, de 1 decembrie, a fost organizată o acţiune comună, iniţiată de Partidul Liberal şi Partidul Liberal Democrat din Moldova, la care au participat reprezentanți ai mai multor formațiuni și organizații unioniste: Lilian Carp, Valeriu Munteanu, Vlad Bilețchi etc.

  Împreună, au depus flori la Monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău, simbol al Unirii, și au adresat câte un mesaj de felicitare cu prilejul zilei de 1 decembrie, zi cu dublă semnificație pentru toți românii: Ziua Marii Uniri și Ziua Națională a României.

  Dorin Chirtoacă, președintele PL a declarat că: ”Prin ceea ce se întâmplă astăzi, cred că vom avea punctul de renaștere a mișcării unioniste din Moldova. A venit vremea să avem o mișcare unionistă care să ducă până la capăt lupta pentru reîntregirea neamului, lupta pentru unire, în așa fel încât să dăm jos hotarul de la Prut”.

  Ulterior, Dorin Chirtoacă a participat la inaugurarea bustului poetului Dumitru Matcovschi, de pe Aleea Clasicilor.

  La mulți ani, românilor de pretutindeni!
  Doar uniți putem izbândi în înfăptuirea idealului nostru sfânt: de a ne reuni în hotarele unui singur stat şi de a trăi în frăţietate, pace şi bunăstare într-o Românie Mare!


Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2023 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com