• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai GHIMPU, Președintele PL a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Signe Burgstaller, Ambasadorul Suediei în Republica Moldova

    Mihai GHIMPU, Președintele PL a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Signe Burgstaller, Ambasadorul Suediei în Republica Moldova

    06.11.2015  

    Oficialii au discutat despre situația politică din republică, necesitatea formării unei majorități parlamentare pro-europene și investirea unui guvern care să împlementeze Acordul de asociere RM-UE, dar și despre proiectele comune dintre Suediei și Republica Moldova care sunt derulare la moment.

    Astfel, Mihai Ghimpu, a felicitat-o pe  E.S. Signe Burgstaller pentru numirea Sa în funcția de ambasadoarea a Suediei în Republica Moldova și i-a urat mult succes și perseverență în activitatea de viitor. De asemenea, Președintele PL și-a exprimat gratitudinea pentru suportul, asistența și consultanța pe care o oferă Suedia țării noastre. "Suedia a fost și este interesată de situația din Republica Moldova. Vă mulțumim pentru ajutor și solicităm ca și în continuare să putem beneficia de suportul Suediei în ceea ce privește integrarea europeană" a menționat Mihai Ghimpu.

    Mihai Ghimpu a enunțat care este poziția Partidului Liberal referitor la situația din republică, menționând că. ”PL nu vede altă alianță de guvernare decât una pro-europeană, care să fi formată din deputații care reprezintă cele trei partide pro-europene și grupul lui Iurie Leancă. Sper că săptămâna care urmează, liberal-democrații să conștientizeze importanța PLDM la formarea noului guvern”

      La rândul său, Excelența Sa Signe Burgstaller, a exprimat deschiderea autorităţilor suedeze pentru colaborare cu țara noastră pentru asigurarea continuității cadrului de cooperare existent şi în vederea iniţierii unor proiecte noi care au drept scop modernizarea și reformarea tuturor domeniilor social-economice al țării. Totodată, Suedia urmărește cu interes și îngrijorare evoluțiile care au loc la Chișinău și îndeamnă politicienii să urgenteze reformele care sunt necesare și cerute de partenerii de dezvoltare ai republicii.

    Excelența Sa Signe Burgstaller a fost angajată, în trecut, la Departamentul Ministerului de Externe suedez pentru Europa de Est și Asia Centrală, ocupând și funcția de reprezentant permanent adjunct la Misiunea Permanentă a Suediei la Națiunile Unite din New York. Diplomata a reprezentat, de asemenea, Departamentul de Politică de Securitate la Ministerul de Externe suedez și ambasadele suedeze din Praga, Washington și Priștina (Kosovo).

    Serviciul de Presă al PL
    6 noiembrie 2015

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com