• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai GHIMPU, Președintele PL a avut o întrevedere cu doi oficiali din Austria

    Mihai GHIMPU, Președintele PL a avut o întrevedere cu doi oficiali din Austria

    05.11.2015  

    Președintele PL, Deputatul Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Heidemaria Gurer, directorul al Departamentului Europa de Est, Balcanii de Vest, Caucazul de Sud, Asia Centrala şi Iniţiativa Central Europeană din cadrul Ministerului Federal pentru Europa, Integrare şi Afaceri Externe al Austriei și cu Gerhard Reiweger, Ambasadorul Republicii Austria în România. La întrevedere a participat și Alina Zotea, Deputat PL, Membră a Comisiei politică externă şi integrare europeană.

    Printre subiectele discutate se numără și situația social-politică din republică, depășirea crizei politice, precum și formarea noului guvern.

    Mihai Ghimpu, Președintele PL, a accentuat necesitatea formării unei majorități parlamentare cu participarea partidelor și deputaților pro-europeni:

    „Eu sper că colegii din Partidul Liberal Democrat vor reveni la poziția care ne face să fim responsabili de ceea ce ne-am asumat. Să nu uităm că avem votul cetățenilor anume pentru continuarea cursului european, pentru schimbările așteptate de cetățeni și aceste schimbări pot avea loc doar numai în cazul în care există o guvernare proeuropeană formată din aceste trei partide. Este regretabil întrucât cred că responsabilitatea față de ceea ce ți-ai asumat trebuie să fie mai mare decât supărarea pe cei care te-au supărat. Ce ține de alianța noastră cu comuniștii... poate fi, dar numai în cazul în care votăm actul Unirii. În rest, nu”, a declarat Mihai Ghimpu.

    La rândul său, D-na Heidemaria Gurer a menționat că Austria este îngrijorată de evoluțiile care au loc pe scena politică de la Chișinău și îndeamnă factorii de decizie să asigure Republicii Moldova un guvern funcțional și stabilitate politică. Înaltul oficial european a accentuat și faptul că relațiile economice dintre Austria și Republica Moldova vor crește dacă se vor implementa reforme și se va duce la bun sfârșit dosarul cu devalizările care au avut loc în sectorul bancar:

    „Actualmente, relaţiile economice dintre Austria şi Republica Moldova nu sunt atât de dezvoltate pe cât ar putea fi. Cred că există destule oportunităţi în Republica Moldova pentru investitorii austrieci, însă bănuiesc că aceştia ar fi interesaţi să vadă că legile să fie aplicate cu adevărat, astfel încât să aibă toată încrederea în legislaţia moldovenească. De asemenea, trebuie să se aibă în vedere şi corupţia. Aş sugera clasei politice de la Chișinău să urgenteze reformele care derivă din Acordul de Asociere RM-UE și să adere cât mai rapid la standardele europene, care la sigur le vor îmbunătăţi viaţa şi va face ţara mai atractivă pentru investitorii străini”.

    Sericioul de Presă al PL
    5 noiembrie 2015
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com