• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Veaceslav Untila a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Ungaria în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi

    Veaceslav Untila a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Ungaria în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi

    04.11.2015  
    Chișinău, 4 noiembrie 2015 – Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Veaceslav Untila a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Ungaria în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi.

    Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au fost contextul politic actual din țară, criza din regiune și problema refugiaților, provocările care rezultă din acest context și cărora trebuie să le facă față cele două țări.

    Veaceslav Untila a trecut în revistă principalele acțiuni ale Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică pentru menținerea securității țării, referindu-se la efectuarea controlului parlamentar, activitatea specială de investigații, activitatea Serviciului de Informații și Securitate etc. Veaceslav Untila l-a anunțat pe Ambasadorul Ungariei despre crearea Grupului de lucru pentru reformarea și relansarea sistemului anticorupție și despre obiectivele pe care le are de îndeplinit.

    La rândul său, Mátyás Szilágyi a menționat că Ungaria, împreună cu ceilalți parteneri europeni, își dorește ca Republica Moldova să depășească situația politică creată. „Noi ca parteneri strategici suntem interesați de funcționalitatea instituțiilor în Republica Moldova, îndeosebi a Parlamentului. Avem o cooperare bună cu Republica Moldova și sperăm să o consolidăm pe viitor”, a afirmat oficialul.

    În altă ordine de idei, Mátyás Szilágyi a menționat că Ungaria este deschisă să împărtășească din experiența acumulată în domeniul securității și să ofere sprijin Republicii Moldova în elaborarea și implementarea unei Strategii naționale de securitate. Ambasadorul s-a referit la cooperarea dintre cele două țări în domeniul securității de frontieră, în special în cadrul proiectului ”Combaterea migrației ilegale și respectarea drepturilor omului”, cu participarea reprezentanților Republicii Moldova, Ungariei și României.

    Oficialii au mai menționat importanța stabilirii unei colaborări între Comisia securitate națională, apărare și ordine publică din Parlamentul Republicii Moldova și Comisia de profil din Parlamentul Ungariei pentru transfer de bune practici și realizarea unor proiecte comune în domeniul respectiv.

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com