• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Valeriu Munteanu, Ministrul al Mediului a avut o întrevedere cu reprezentanții PNUD Moldova

    Valeriu Munteanu, Ministrul al Mediului a avut o întrevedere cu reprezentanții PNUD Moldova

    19.08.2015  

    Marți, 18 august, Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a avut o întrevedere cu Narine Sahakyan, Reprezentantul Permanent Adjunct, PNUD Moldova și Valeria Ieșeanu, manager de programe. 
    Vizita a avut drept scop evaluarea progreselor înregistrate în implementarea proiectelor de mediu realizate prin intermediul PNUD. Discuțiile s-au axat asupra mersului realizării proiectelor ”Consolidarea capacităților pentru realizarea reformei fiscale de mediu”, ”Implementarea Planului de management privind suprimarea eșalonată a hidroclorfluorocarburilor”, ”Consolidarea Capacităților privind Emisiile Reduse ale Moldovei în cadrul  Programului UE-PNUD de Consolidare a Capacităților privind Reducerea Emisiilor”, ”Procesul național de adaptare la schimbările climatice”, “Clima-East: Gestionarea durabilă a pășunilor și pădurilor publice din primul Parc Național din Moldova ”Orhei”, ”Reducerea Riscurilor Climatice și Dezastrelor în Moldova”, precum și ”ESCO Moldova - Transformarea pieței pentru eficiența energetică urbană prin introducerea companiilor de servicii energetice”.
    Părțile au discutat asupra propunerile de proiecte, care se află la o fază incipientă de elaborare și promovare, cum ar fi ”Moldova Green Cities” (Orașe durabile), Managementul deșeurilor electronice și medicale” și ”Eficiența energetică în clădirile publice și rezidențiale”.
    Ministrul Valeriu Munteanu a solicitat suportul PNUD în elaborarea studiilor pentru managementul gospodăriilor forestiere aflate în gestiunea APL, cu identificarea celor mai bune practici și mecanisme. Rezultatele studiilor vor fi utilizate la efectuarea reformei în domeniul forestier. Totodată, a fost discutată posibilitatea acordării suportului în realizarea Strategiei de mediu a Republicii Moldova pentru anii 2014-2023.
    În finalul întrevederii, părțile au concluzionat că între Ministerul Mediului și PNUD a existat întotdeauna o colaborare fructuoasă, care va fi continuată și în viitor.

    sursa: www.mediu.gov.md 

    Serviciul de presă al PL
    19 august 2015
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com