• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (Video) Declarațiile lui Mihai Ghimpu, Președintele PL, la semnarea Acordului pentru constituirea Alianței pentru Integrare Europeană III

    (Video) Declarațiile lui Mihai Ghimpu, Președintele PL, la semnarea Acordului pentru constituirea Alianței pentru Integrare Europeană III

    23.07.2015  

    Liderii celor trei partide, PL, PDM și PLDM, au semnat acordul de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană III. La ceremonie au fost prezenți deputații din cele trei fracțiuni, dar și membri ai guvernului în exercițiu. 

    Mihai Ghimpu, Președintele PL, a accentuat că semnarea acestui Acord și refacerea AIE înseamnă continuarea cursului European, iar implementarea reformelor vor apropia integrarea europeană și națională a Republicii Moldova. 

    Mihai Ghimpu a menționat și câteva din principalele priorități ale Alianței:  „Problemele principale ale acestei Alianțe, AIE-3 , rămân a fi:

     Eradicare efectivă a corupției prin depolitizarea instituțiilor de drept, sectorului justiției și instituțiilor independente cu subordonare parlamentară cu atribuții de supraveghere, reglementare, control și exercitare a legalității. Ne bucurăm că am reușit cu ajutorul partenerilor UE să  facem posibilă delegarea unei misiuni UE în domeniul justiției, ceea ce înseamnă inclusiv monitorizarea activității nu doar a ministerelor, ci și a organelor de drept;

    Creșterea economică, fără de care nu putem rezolva problemele sociale - pensii, salarii, locuri de muncă;   

    -  Eradicarea sărăciei și creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

    Dânsul a mai accentuat că „în ceea ce privește criza din sistemul bancar, ne-am propus monitorizarea foarte atentă a organelor de drept prin mecanismul funcției de control al Parlamentului  în găsirea miliardului furat, persoanelor implicate și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.” 

    Totodată liderul liberalilor a îndemnat funcționarii și membrii guvernului „să se apuce de treabă”, îndemnându-i să „uite de plăcerea de ieri”.

    „Toți cei care nu își fac corect munca vor fi rugați să plece! Stimat guvern, ori guvernăm, ori demisionăm!”, a mai precizat  Mihai Ghimpu. 

    Serviciul de Presă al PL
    23 iunie 2015
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com