• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu către Pirkka Tapiola: Avem nevoie de Procuror European și Misiune Europeană în Justiție!

    Mihai Ghimpu către Pirkka Tapiola: Avem nevoie de Procuror European și Misiune Europeană în Justiție!

    14.07.2015  

    Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, a avut o întrevedere cu Pirkka Tapiola, Șeful Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, astăzi, la sediul Partidului Liberal.

    Cei doi au discutat despre principalele subiecte legate de politica internă, în mod principal, despre modul cum decurg negocierile pentru formarea unei Alianțe Proeuropene și formarea unui nou Guvern.

    „Deocamdată, negocierile decurg bine: discutăm, propunem fiecare partid proiectele noastre, încercăm să găsim o modalitate eficientă a formării majorității parlamentare și să stabilim prioritățile de guvernare. Partidul Liberal nu renunță la ideea de a avea un Procuror European și Misiune Europeană în Justiție, pentru că doar așa vom putea lupta cu cea mai mare problemă din R. Moldova – corupția.” – a subliniat Mihai Ghimpu.

    Pirkka Tapiola, Șeful Delegației UE în RM, a menționat cu referire la aceasta că „pentru noi rămân prioritare: lupta cu corupția, reformele, rezolvarea crizei sistemului bancar și semnarea acordului cu FMI.”

    De asemenea, Președintele PL a informat Șeful Delegației UE în R. Moldova că toate problemele, în afară de alegerea Președintelui republicii, sunt mai ușor de soluționat. Însă, alegerea Președintelui, din cauză că mecanismul nu a fost modificat, reprezintă o problemă care ar trebui rezolvată pe termen lung, pentru a evita blocajul și alegerile anticipate: „Trebuia demult să găsim un mecanism care să fie eficient nu doar acum, ci să soluționeze această problemă și pentru viitor, pentru ca să nu ne lovim de același blocaj și peste 4 ani, 8 ani etc. Faptul că nu a fost găsit acest mecanism mai înainte, ne-a adus în fața acestei probleme, pe care sperăm că o vom soluționa eficient.”

    Mihai Ghimpu a mai subliniat: „Partidul Liberal conștientizează situația în care se află R. Moldova și ce presupune să guvernezi într-o asemenea situație, dar, cu toate acestea, înțelegem că altă cale nu există și PL este gata să contribuie la schimbarea situației din R. Moldova, pentru că doar așa poate exista o continuitate a vectorului european, care este vital pentru R. Moldova.”

    Mihai Ghimpu și Pirkka Tapiola au discutat și despre posibilitatea numirii unui Procuror European și formării unei Misiuni Europene în Justiție.

    Președintele PL a menționat că Partidul Liberal rămâne pe pozițiile sale și pledează în continuare pentru Procuror European și Misiune Europeană în Justiție, acesta fiind, pentru moment, unicul mecanism eficient de luptă împotriva corupției.

    Serviciul de presă al PL
    14 iulie 2015

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com