• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Studenții Universității Tehnice din Moldova susțin PL și aderarea republicii la NATO și UE

    Studenții Universității Tehnice din Moldova susțin PL și aderarea republicii la NATO și UE

    28.11.2014  

    Corina Fusu, Prim-vicepreședintă PL, candidată PL la funcția de deputat a avut azi o întâlnire cu studenții și profesorii de la Universitatea Tehnică din Moldova.

    În dialogul cu studenții și profesorii de la UTM au fost abordate problemele actuale cu care se confruntă Republica Moldova, soluția pentru aceste probleme fiind, potrivit Prim-vicepreședintei PL, aderarea Republicii Moldova la NATO și integrarea acesteia în Uniunea Europeană.

    Nivelul înalt de corupție, lipsa locurilor de muncă, securitatea și pacea cetățenilor, viitorul european al republicii, implicarea femeilor în politică, perspectivele pentru tineri - au fost câteva dintre subiectele discutate în cadrul întâlnirii electorale.

    Corina Fusu a vorbit și despre avantajele Acordului de Asociere și Liber Schimb dintre Republica Moldova și UE și rezultatele care deja sunt vizibile - a crescut substanțial exportul produselor autohtone pe piața europeană.

    În altă ordine de idei, Prim-vicepreședinta PL le-a vorbit studenților despre necesitatea aderării Republicii Moldova la NATO - „Astăzi Partidul Liberal desfășoară CARAVANA NATO ȘI UE în întreaga republică! Noi venim în fața oamenilor cu adevăruri! PL va lupta până va realiza acest obiectiv, pentru că doar NATO poate asigura pacea, libertatea și bunăstarea cetățenilor republicii. NU mai există loc pentru politică duplicitară, cu duble standarde! Noi trebuie să ne definim corect calea, iar această cale este NATO și UE!" În acest context, Corina Fusu a menționat discursul subsecretarului de stat american pentru afaceri eurasiatice, Victoria Nuland, în care a accentuat că nu mai există loc pentru democrație „neliberală" gen Putin și politica la două capete nu va mai fi tolerată.

    Garantarea păcii, securității și bunăstării prin aderarea la NATO și UE; oferirea posibilităților pentru cei plecați la muncă peste hotare să revină acasă, prin investiții în economia republicii, locuri de muncă și scutiri de impozite; crearea locurilor de muncă bine plătite și crearea condițiilor la sate, printr-o politică fiscală eficientă, prin investiții și combaterea corupției și economiei tenebre - sunt câteva dintre prioritățile despre care a vorbit Corina Fusu.

    Prim-vicepreședinta PL a invitat participanții să iasă la vot, să-i convingă și pe alții să participe la scrutin și să facă alegerea corectă - PARTIDUL LIBERAL.

    La întâlnire au mai participat candidații PL la funcția de deputat în Parlament - Ion Purice Nistor și Violeta Mehryar.

     

    Serviciul de presă al PL

    28 noiembrie 2014

     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com