• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dezvelirea unui monument dedicat victimelor represiunilor regimului comunist în localitatea Hirova, Călărași

    Dezvelirea unui monument dedicat victimelor represiunilor regimului comunist în localitatea Hirova, Călărași

    03.11.2014  

    În localitatea Hirova, Călărași a fost inaugurat duminică, 2 noiembrie 2014, monumentul în memoria victimelor deportărilor regimului totalitar comunist. La ceremonia de inaugurare au participat Valeriu Munteanu, vicepreședinte al Partidului Liberal, Petru Cosoi, Președintele Organizației Teritoriale PL Călărași, mai mulți invitați din diferite localități din Călărași, victime ale deportărilor sau rude ale victimelor și localnici. Acest monument face parte din proiectul „Un monument pentru fiecare sat”, care a fost lansat de Mihai Ghimpu, Președintele PL, încă din perioada când exercita funcția de Președinte Interimar al Republicii Moldova. Iar până în prezent, datorită Partidului Liberal,  au fost construite peste 100 de monumente în localitățile în care există victime ale regimului comunist.

    „Acum, locuitorii din Hirova vor avea unde aprinde o lumânare și depune flori pentru a comemora cele 36 de persoane care au suferit din cauza regimului comunist” – a accentuat Petru Cosoi, Președintele Organizației Teritoriale PL Călărași, care a mai menționat că monumentul instalat la Hirova este al zecelea din raionul Călărași și mai sunt planificate încă altele două.
    Petru Cosoi a mulțumit Primarului satului și consiliului local Hirova pentru aportul adus la ridicarea sfântului monument,  dar și pentru promptitudinea de care au dat dovadă.

    Valeriu Munteanu a menționat că Partidul Liberal și-a asumat misiunea grea de a lupta pentru identitatea națională, pentru adevăr istoric, pentru limbă, alfabet și luptă consecvent pentru eliminarea consecințelor nefaste ale regimului comunist. „Veșnică memorie eroilor care au avut de suferit pentru că-și iubeau neamul, limba, cultura și tradițiile!  Noi trebuie să avem grijă ca populația Republicii Moldova să cunoască adevărul. Este o datorie a fiecărui cetățean ca să ne cunoaștem trecutul, pentru că fără trecut, nu există viitor” -  a menționat vicepreședintele PL.

    Valeriu Munteanu le-a mulțumit localnicilor din Hirova, Călărași, veniți în număr mare, pentru că nu au uitat de tragedia neamului românesc.

    „Vă chem să mergeți alături de noi, de Partidul Liberal, în această toamnă la alegeri! Să luptăm pentru dreptate până la capăt, iar dacă pe acest pământ va triumfa dreptatea și adevărul, le vom face, rând pe rând, și pe celelalte. Popoarele care se respectă își comemorează și cinstesc înaintașii și eroii, iar popoarele ce nu se respectă – trăiesc în lașitate și minciună. Vă îndemn să cinstim memoria tuturor care au plecat în lumea celor drepți, acesta e puținul pe care îl putem face astăzi pentru suferințele îndurate de buneii și părinții noștri în acei ani! Fiecare cetățean trebuie să cunoască istoria tragică a poporului nostru, iar această misiune grea ne-am asumat-o noi, liberalii. Noi ne cunoaștem trecutul și vom continua să luptăm pentru adevărul istoric, pentru dreptatea acestui popor care a suferit prea mult și care merită să-și construiască un viitor european” – a menționat Valeriu Munteanu.

    Monumentul a fost sfințit de Părintele Valeriu din localitate, care la final a mulțumit reprezentanților Partidului Liberal pentru respectul pe care-l poartă victimelor represiunilor regimului comunist, care prin pătimirea lor au dat exemplu de demnitate națională, curaj și dragoste pentru valorile naționale și credința ortodoxă.

     
    Serviciul de presă al PL
    3 noiembrie 2014

     





     

     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com