• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  (FOTO) Împreună cu locuitorii din Criuleni – schimbarea până la capăt!

    (FOTO) Împreună cu locuitorii din Criuleni – schimbarea până la capăt!

    19.07.2014  
    Locuitori din satele r. Criuleni au venit cu interes la întrunirea organizată sâmbătă, 19 iulie 2014, de Oleg Ogor, Președintele Organizației Teritoriale PL Criuleni, cu liderii Partidului Liberal – Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Corina Fusu, Valeriu Munteanu, Gheorghe Brega și Ion Cebanu.

    În discuțiile tete-a-tete, participanții au vorbit despre problemele din localitate, condițiile și nivelul de trai din localitățile rurale, despre care Mihai Ghimpu a accentuat că „PL și-a propus accelerarea dezvoltării rurale, întrucât locuitorilor de la sate le este foarte greu. „Veșnicia s-a născut la sat”, a spus Lucian Blaga. Într-adevăr, datorită satelor ne-am păstrat limba, cultura, tradițiile și valorile naționale și oamenii de la sate trebuie să fie ajutați pentru ca să aibă o viață mai bună”.

    „Nu mă pot împăca cu gândul că avem cetățeni săraci și guvernanți bogați.  Nu vom scăpa de sărăcie, oricât de mult nu am munci, dacă nu vom avea la putere oameni cinstiți”, a mai spus Președintele PL.

    Potrivit Președintelui Liberalilor, „democrația nu e dată celor care guvernează, ea este pentru cetățeni. În 20 de ani cetățeanul nu a simțit cu adevărat Democrația. Cei care dețin funcții trebuie să fie în serviciul poporului, dar să nu pună poporul în serviciul lor”.

    Despre adoptarea noului Cod al Educaţiei, Corina Fusu a menționat că PL a venit cu o serie de amendamente și completări, astfel încât acesta să îmbunătățească sistemul de educație al republicii. Vicepreședinta PL a făcut un mic exercițiu cu participanții la întrunire: a numit pe rând cele 4 partide din Parlament și a ascultat cuvintele rostite de cei din sală care definesc și caracterizează respectivele partide.

    „Corupți, demagogi, contrabandiști, fățarnici” – au fost cuvintele cele mai des rostite în sală, atribuite PCRM-ului, PDM-ului și PLDM-ului.
    „Adevăr, libertate, Mihai Ghimpu, încredere, viitor mai bun, oameni cinstiți” – sunt câteva din cuvintele atribuite Partidului Liberal de către locuitorii r. Criuleni care au participat la întrunire.
    „Ce concluzii tragem? Celor trei partide – PCRM, PDM, PLDM –  le-ați atribuit cam aceleași însușiri. Sunt partide care nu se bazează pe valori, ci dimpotrivă, ele reprezintă dovada a unei stări de degradare. Sper că după această întâlnire veți merge alături de noi pentru a realiza schimbarea până la capăt”, a spus Corina Fusu, referindu-se la exercițiul în cauză.

    „Niciun partid politic nu are dreptul să spună că „NOI V-AM DUS ÎN EUROPA!” Succesul este al cetățenilor, al celor care au luptat pentru un viitor european și al Uniunii Europene!”, declarația aparține Deputatului Liberal Gheorghe Brega, la întrevederea cu cetățenii din localități ale Criuleniului.
    Gheorghe Brega a abordat și problema emigrării în masă a tinerilor, reiterând că fără tineri, republica nu are viitor – „R. Moldova este un stat cu puțini copii, iar dintre aceștia mulți pleacă peste hotare. Nu avem dreptul să transformăm republica într-o casă de oameni bătrâni care vor plânge de dorul copiilor și al nepoților. Haideți să ne gândim la copiii și nepoții noștri, ei merită un viitor mai bun acasă!”

    Președintele Tineretului Liberal, Ion Cebanu, ex-Ministru al Tineretului și Sportului, a venit cu un îndemn pentru tinerii prezenți la întrunire – „Nu avem dreptul să ne oprim în toamnă. Dragi tineri, viitorul ne aparține, vă îndemn fiți activi, să transmiteți acest mesaj și altora, să-l faceți auzit în fiecare casă!”

    Valeriu Munteanu, Vicepreședinte PL, a pus în discuție subiecte ce vizează activitatea Partidului Liberal și a deputaților PL – „Noi, liberalii, am realizat peste 70 % din programul nostru electoral, din promisiunile aduse alegătorilor.  Celelalte partide n-au reușit nici 30 la sută. Noi am fost și suntem cu cetățenii, ne preocupă problemele lor - aceasta este misiunea noastră. Suntem respectați pentru că suntem consecvenți în lupta pentru Libertate, Dreptate, Adevăr și Bunăstare. Iar realizările noastre confirmă acest lucru! Sunt sigur că știți să alegeți grâul de neghină!”

    Primarul General al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, care este și Prim-vicepreședinte al Partidului Liberal, le-a mulțumit cetățenilor pentru încrederea acordată PL-ului și pentru că datorită lor a început și continuă schimbarea în bine în republică. „Daca PL crește, vor crește și șansele ca R. Moldova să ajungă, treptat,  la un nivel de dezvoltare asemănător statelor membre UE. Vă doresc sănătate, tărie de caracter și să reușim, la timp, să ne dăm seama de toate pentru a face o alegere corectă la toamnă!”

    Primarul de Chișinău a vorbit și despre proiectele Primăriei care au transformat Chișinăul într-o capitală europeană, dar și despre cele care au fost implimentate și au ridicat nivelul de trai în mai multe localități din republică.

    Cuvinte de gratitudine au venit din partea locuitorilor din r. Criuleni pentru echipa și conducerea Partidului Liberal, mulțumindu-le pentru că au adus limba română acasă și, prin desecretizarea arhivelor, decretul cu privire la 28 iunie – Ziua Ocupației Sovietice, inaugurarea monumentelor în memoria celor care au suferit din cauza regimului comunist ș.a. – au păstrat demnitatea neamului nostru, chinuit și nedreptățit de sute de ani.

    Un mesaj de mulțumire a avut și Oleg Ogor, Președintele OT PL Criuleni, care  spus că este receptiv la toate solicitările locuitorilor și va oferi în continuare sprijinul necesar pentru realizarea schimbării în bine.

    La sfîrșitul întrevederii, pe scena Casei de Cultură a satului Slobozia-Dușcă, locul unde a avut loc întrunirea, a evoluat colectivul de dansuri populare „Lotioară” și colectivul de fluieriști „Nistrenii” – copii talentați care duc faima republicii peste hotare.

    La întrunire, în calitate de invitați, au participat și Ludmila Crăciun, Președinta Organizației Teritoriale PL Dubăsari, și Vladimir Cernat, Președintele Organizației Teritoriale PL Ialoveni.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    19 iulie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com