• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Locuitorii din s. Cornești, Ungheni, la discuții cu Deputații Partidului Liberal

    Locuitorii din s. Cornești, Ungheni, la discuții cu Deputații Partidului Liberal

    14.07.2014  
    Mihai Ghimpu, Corina Fusu, Valeriu Munteanu și Gheorghe Brega – Deputați PL în Parlamentul Republicii Moldova – au avut pe data de 13 iulie 2014, o întâlnire cu locuitorii satului Cornești, Ungheni. Deputații PL s-au bucurat de o primire căluroasă, întâlnirea fiind organizată de către Iurie Chirinciuc, Președintele Organizației Teritoriale PL Ungheni.

    La întâlnire au participat peste 400 de cetățeni din Cornești  și din alte localități din apropiere. La deschiderea evenimentului, Primarul localității Cornești, Iurie Țurcanu, a prezentat o scurtă istorie a satului și a evidențiat personalitățile și locurile pitorești din localitate. În prezentare, Dl Primar a accentuat și problemele localității care urmeză să fie soluționate – numărul insuficient de izvoare cu apă potabilă, nivelul înalt de poluare al mediului, starea drumurilor ș.a.

    Ulterior, câțiva copii talentați din sat au prezentat câteva numere artistice – cântece populare românești, recital de poezii din folclor etc.

    Mihai Ghimpu le-a vorbit participanților despre situația politică actuală, importanța menținerii cursului european, avantajele semnării Acordului de Asociere, prioritățile și realizările Partidului Liberal. „PL a avut, are și va avea ca scop principal să aducă bunăstarea, dreptatea, libertatea și adevărul în viața cetățenilor. La 30 noiembrie, curent, trebuie să susținem cursul european. Ne confruntăm cu multe probleme - nu sunt locuri de muncă, salariile și pensiile sunt mici, prețurile sunt în creștere, mulți cetățeni au plecat în căutarea unui trai mai bun, însă toate aceste probleme pot fi rezolvate doar dacă vom continua să mergem pe drumul ales în 2009-2010, votând pentru cursul european.  R. Moldova se poate ridica în picioare doar cu sprijinul Uniunii Europene”, a menționat Președintele Partidului.

    În alocuțiunea sa, Corina Fusu a accentuat că Partidul Liberal, în pofida obstacolelor, a reușit să convingă cetățenii că pot avea încredere și nu le-a dezamăgit așteptările - „A fost greu pentru că am fost nedoriți! Cei cu interese meschine au știut ca Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă și ceilalți lideri PL reprezintă un mare pericol pentru oportuniști, pentru cei care fac politica Kremlinului. Dar am reușit datorită DVS, fapt pentru care vă mulțumim!”

    Întrucât participanții la eveniment au adresat mai multe întrebări cu privire la situația din sistemul de sănătate, Gheorghe Brega a desfășurat acest subiect. Deputatul liberal a ținut să accentueze și importanța alegerilor din acest an despre care a menționat că „în curând o să vină mulți politicieni care o să vă promită și stelele de pe cer.  Ei o să încerce să vă facă ca și ei – corupți! O să vină cu orez, ciubote, biciclete... Vă sfătuiesc să nu vă corupeți!”

    Locuitorii din Cornești s-au interesat și de prevederile noului cod al educației, situația mass-mediei din republică, dar și despre obiectivele partidului liberal pe termen scurt și pe termen lung. Aceștia au declarat că susțin Partidul Liberal în lupta pentru Bunăstare, Dreptate și Adevăr și au accentuat că PL este singurul partid în care au încredere că luptă în interesul cetățenilor. În acest sens, Gheorghe Sârbu, unul dintre participanții la întâlnire, a mulțumit Deputaților PL pentru tot ceea ce face în folosul cetățenilor, dorindu-le mult succes și încredințându-i de susținerea locuitorilor din Cornești – „D-le Mihai Ghimpu, stimați deputați, vă  mulțumesc pentru că ați venit în satul Cornești! Să vă ajute Dumnezeu în ceea ce v-ați propus, pentru că aveți intenții sincere și nobile. Vă asigurăm de toată susținerea noastră! Vom merge la oameni și îi vom convinge să susțină Partidul Liberal, pentru că este o echipă cinstită, corectă și chiar are merite! Dumnezeu să vă dea sănătate și putere ca să luptați! Îi mulțumim și Primarului s. Cornești, care este liberal, căci în pofida greutăților a făcut multe lucruri bune pentru această localitate”.

    Printre mesajele de mulțumire și susținere a Partidului Liberal se numără și cel al D-nei Lidia Munteanu – „Vă mulțumim și vă respectăm! În DVS vedem o echipă corectă, cinstită, adevărați patrioți și luptători ai neamului! Fiecare popor își merită conducerea. La toamnă vom vedea cine suntem noi! Vă susținem și vă mulțumim pentru monumentul în memoria victimelor regimului comunist care a fost inaugurat la Costuleni! Îl respectăm enorm și pe Dl Iurie Chirinciuc și suntem mândri de dumnealui. Să știți că cei din Cornești sunt alături de Partidul Liberal”.

    Deputații PL le-au mulțumit celor prezenți pentru încredere și susținere, îndemnându-i să se alăture în lupta pentru schimbarea până la capăt.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    14 iulie 2014


Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com