• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conducerea PL a avut o întâlnire cu locuitorii din Călărași

    Conducerea PL a avut o întâlnire cu locuitorii din Călărași

    14.07.2014  
    Conducerea Partidului Liberal a avut duminică, 13 iulie 2014, o întâlnire cu locuitorii din Călărași, fiind invitată de către Președintele Organizației Teritoriale PL Călărași, Petru Cosoi, cel care a organizat întâlnirea.

    La eveniment au participat Deputații PL – Mihai Ghimpu, Președintele PL, Corina Fusu, Vicepreședintă PL, Președinta Organizației Femeilor Liberale, Valeriu Munteanu, Vicepreședinte PL, Gheorghe Brega, dar și Veaceslav Untilă, Vicepreședinte al Partidului Liberal.

    Scopul adunării a fost cel de a informa locuitorii despre situația politică actuală din republică și a vorbi direct cu cetățenii despre problemele și greutățile pe care le au. În această ordine de idei, participanții la întâlnite au avut ocazia să adreseze diferite întrebări Liderilor PL despre viitorul european al republicii, situația socială și politică, sistemul judiciar, sistemul de sănătate, problema transnistreană ș.a.

    Locuitorii din Călărași s-au interesat cum a ajuns Banca de Economii și Aeroportul Internațional Chișinău în mâinile reprezentanților Federației Ruse și s-au interesat de rezultatele sesizărilor depuse de către Deputații PL la Curtea Constituțională. Unul dintre participanții la eveniment a precizat că „posturile de radio și TV nu informează sau chiar dezimformează despre activitatea Partidului Liberal, de aceea mulți nu cunosc situația reală, astfel, pot fi influențați de declarațiile celor care apar mai des la televizor”.

    Aceste subiecte au fost dezvoltate de către Valeriu Munteanu, Vicepreședinte PL, care a mai accentuat că „în cadrul Alianței pentru Integrare Europeană, PL a fost coloana vertebrală, acum, fără Partidul Liberal, Coaliția nu mai are verticalitate și stă cu capul plecat. Chiar dacă am fost excluși de la guvernare, noi nu suntem în opoziție, pentru că noi, Partidul Liberal, nu suntem împotriva programului de guvernare, mai ales că la acest program am muncit și noi în 2009 și 2010. Noi suntem în opoziție față de fărădelegi, față de interesele proprii sau de grup. Și în afara guvernării noi am continuat să ne realizăm angajamentele față de cetățeni. Chiar dacă am ramas  cinci deputați, avem mai multe initațive legislative, decât partidele care au 15 sau 30 deputați”.
    Vicepreședintele PL  a mai accentuat că Partidul Liberal își va asuma angajamentul ca R. Moldova să aibă o nouă Constituție „care ar aduna toate adevărurile care ne-au lipsit timp de 20 de ani și ne țin departe de Uniunea Europeană”. Deputatul Liberal a dat asigurări că „și în continuare vom fi la fel de activi și vom lupta consecvent pentru ideile noastre”.

    Mihai Ghimpu a accentuat importanța anului 2014 pentru viitorul republicii, menționând că pe 30 noiembrie, curent, R. Moldova va decide „dacă se va întoarce la trecutul dureros, or va merge înainte spre o viață mai bună, în Uniunea Europeană”.
    Președintele PL a reiterat prioritățile Partidului Liberal – „Noi avem crezul nostru, noi știm pentru ce luptăm! Averea noastră este omul, națiunea, prezentul și viitorul celor care formează această națiune, dar nu banii!”
    Mihai Ghimpu a făcut o trecere în revistă a principalelor realizări ale partidului, accentuând că PL și-a propus să ridice nivelul de trai în localitățile rurale prin construcția conductelor de gaze, apă, canalizare, reparația grădinițelor, școlilor ș.a. – lucruri care deja sunt realizate, datorită PL-ului.

    Cu privire la problemele sociale cu care se confruntă R. Moldova – decalaje sociale mari, salarii/pensii/burse mici, prețuri înalte, lipsa locurilor de muncă ș.a. – Președintele PL a menționat că acestea pot fi soluționate doar de o guvernare corectă. „Eu sunt convins că putem trăi mai bine, putem aduce cetățenii acasă! Avem pământuri rodnice, avem totul pentru a trăi bine.  Ne trebuie un paznic bun, iar paznicul este cinstea! Noi avem nevoie de o guvernare cinstită! Nu vom avea niciodată o viață mai bună, dacă vom avea la guvernare oameni corupți, oameni care au venit în politică pentru averi. PL vrea să pună în capul mesei cinstea! Astfel va funcționa și legea!” -  a enunțiat Președintele PL.

    La alte subiecte și întrebări despre situația R. Moldova după ce a semnat Acordul de Asociere și alte nuanțe și avantaje ale acestuia s-au referit ceilalți lideri PL - Corina Fusu, Veaceslav Untilă și Gheorghe Brega.
    Unii locuitori au venit cu sugestia ca Partidul Liberal să promoveze mai multe femei în funcții de conducere. Alții au insistat ca  Deputații PL să continue să lupte pentru ca în Parlament  să vorbească toți deputații în limba de stat – limba română. Cu referire la aceasta, Valeriu Munteanu a explicat că PL a avut de câteva ori această propunere în Parlament, însă nici PCRM, nici PLDM și nici PDM nu au susținut proiectul.

    Locuitorii din Călărași au mulțumit Conducerii PL pentru politica pe care o promovează și și-au exprimat susținerea și încrederea că PL este cel care va salva viitorul european al republicii. La rândul său, Președintele PL și-a exprimat recunoștința pentru încrederea acordată Partidului Liberal și pentru că nu sunt indiferenți față de viitorul și soarta republicii.

    Amintim, Conducerea PL a participat  recent la întâlniri cu cetățenii din Hâncești, Orhei, Anenii Noi ș.a.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    14 iulie 2014

    v

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com