• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Deputații PL la discuție cu cetățenii din Hâncești

    Deputații PL la discuție cu cetățenii din Hâncești

    13.07.2014  
    Deputații Partidului Liberal din Parlamentul Republicii Moldova - Mihai Ghimpu, Corina Fusu, Valeriu Munteanu și Gheorghe Brega, au avut sâmbătă, 12 iulie 2014, o întâlnire cu locuitorii din Hâncești. Dorința locuitorilor de discuta cu Deputații liberali s-a observat chiar de la începutul adunării, participanții la discuții au adresat zeci de întrebări deputaților, vorbind despre problemele cu care se confruntă. Participanții s-au interesat de situația politică din republică, avantajele semnării Acordului de Asociere dintre R. Moldova și Uniunea Europeană, dar și despre obiectivele pe termen scurt și lung ale Partidului Liberal.

    Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a trecut în revistă situația social - politică din republică și a vorbit și despre politica murdară pe care o duc unele partide din republică, făcând referință la atacul la comandă asupra lui Dorin Chirtoacă, Primar General al mun. Chișinău și Prim-vicepreședinte al Partidului. Liderul PL a menționat că problemele sociale cu care se confruntă cetățenii republicii pot fi rezolvate, doar dacă cetățenii pe 30 noiembrie 2014 „vor vota politicieni onești, patrioți, politicieni care au în sânge durerea nemului românesc”.

     „Partidul Liberal a fost, este și va fi promotorul integrării R. Moldova în Uniunea Europeană și aderării la NATO”, a mai menționat Mihai Ghimpu, care s-a referit și la acțiunile Kremlinului, vorbind, totodată, și despre problema transnistreană, pe care a comparat-o cu situația din Georgia din 2008 și Ucraina, acest an.

    Valeriu Munteanu, Vicepreședinte PL și Deputat în Parlament, a vorbit cetățenilor despre activitatea Fractiunii PL în Parlament – „Din peste 35 de sesizări depuse la Curtea Constituțională, Partidul Liberal a obținut în peste 20 de cazuri câștig de cauză, ceea ce demonstează că politica PL este corectă și Partidul Liberal stă în paza constituționalității și a banului public”.
    Unii participanți la adunare au condamnat trădarea grupului Hadârcă și au sugerat conducerii PL să fie mult mai atentă atunci când promovează în funcții anumite persoane. Cu referință la acasta, unul dintre locuitori l-a întrebat pe Ștefan Vlas, Președintele OT PL Hâncești, „ce intenții aveau cei care au trădat în cazul în care Dorin Chirtoacă ar fi refuzat să preia conducerea Partidului?”
    „Aceeași întrebare i-am adresat-o și eu d-nei Guțu atunci când au fost chemați președinții. Dânsa mi-a răspuns: „Păi nu e nicio problemă dacă Dorin va refuza. Ce, Ion Hadârcă nu-i bun ca și președinte de partid?” Atunci și-au arătat pe față că scopul lor a fost să preia mișelește conducerea partidului” - a fost răspunsul D-lui Vlas.

    Corina Fusu, Vicepreședintă a Partidului și Președinta Organizației Femeilor Liberale, s-a referit la importanța implicării femeilor în politică. Dânsa a menționat despre proiectul de lege cu privire la ,,Egalitatea de gen”,  care se află în dezbatere în Parlament - proiect care va prevedea expres obligativitatea partidelor politice de a a avea pe liste femei candidate la funcția de deputat în proporție de 30-40% și care urmează să fie supus votului  săptămâna care urmează. În acest sens, Președinta OFL a invitat femeile din Hâncești să fie active și să se alature Organizației Femeilor Liberale  pentru a realiza împreună schimbarea până la capăt.

    Problemele legate de sistemul de sănătate au fost abordate de către Deputatul Gheorghe Brega, care este și medic-chirurg. ,,Pentru a avea un sistem medical funcțional trebuie să stârpim corupția care macină acest sistem. Un medic specialist, care ține la cariera și demnitatea lui, nu va pune în față puterea banului, dar mai presus de toate va fi sănătatea pacientului, pentru aceasta trebuie să muncim noi toți”, a menționat în legătură cu aceasta Gheorghe Brega.

    La sfârșitul întâlnirii, Președintele PL a adresat un mesaj de mulțumire celor prezenți pentru că nu sunt indiferenți față de ceea ce se întâmplă în republică, pentru încrederea acordată Partidului Liberal, îndemnând cetățenii să  lupte pentru „un viitor mai bun în Uniunea Europeană, acolo unde omul și legea sunt prioritare”.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    13 iulie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com