• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Ședință de lucru a Organizației Femeilor Liberale din municipiul Chișinău

    Ședință de lucru a Organizației Femeilor Liberale din municipiul Chișinău

    11.07.2014  
    Joi, 10 iulie 2014,  Organizația Femeilor Liberale din  municipiul Chișinău s-a întrunit într-o  ședință de lucru pe tema:  Implicarea femeilor liberale în cadrul secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an. Scopul întâlnirii ședinței a fost efectuarea unei analize pre-electorale, din perspectiva implicării membrelor PL din cadrul OFL mun. Chișinău.

    La eveniment au fost prezenți și liderii Partidului Liberal: Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal și Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte al Partidului Liberal, Primar General al mun. Chișinău, dar și conducerea OFL - Corina Fusu, Vicepreședinte al Partidului Liberal, Președinta Organizației Femeilor Liberale și Eugenia Iurco, Președinta Organizației OFL , municipiul Chișinău.

    În cadrul ședinței a fost prezentat raportul de activitate al structurilor OFL din municipiul Chișinău, cu sublinierea numărului de femei implicate în secțiile de votare și al femeilor care au fost instruite la Comisia Electorală Centrală. Raportori au fost:  -  Silvia Savca, Secretar Coordonator OFL mun. Chișinău;  Ludmila Boșcăneanu, Președintă OFL sect. Botanica; Valentina Ciobanul, Președinta OFL sect. Buiucani; Galina Ciubeică, Președinta OFL Interimară sect. Ciocana; Viorica Marina, Președinta OFL sect. Râșcani.
    Corina Fusu, Președinta OFL, Vicepreședinta PL a vorbit despre importanța implicării femeilor în viața social-politică și la Alegerile Parlamentare. Dânsa a menționat că „în contextul Alegerilor Parlamentare și Locale care se apropie este nevoie ca femeile să dea dovadă de multă inițiativă și activism politic pentru ca să fie văzute și auzite, poate chiar promovate pe listele electorale. Luând în considerare faptul că pachetul de legi ce ține de cota de gen are avizul pozitiv al Guvernului, Organizația de Femei trebuie să consolideze un număr mare de femei profesioniste și bine pregătite”.

    Dorin Chirtoacă a accentuat rolul important al doamnelor/ domnișoarelor în structura unui partid – „datorită lor, bărbații devin mai prudenți și mai moderați”, a menționat D. Chirtoacă. De asemenea, Prim-Vicepreședintele PL a felicitat femeile liberale și le-a mulțumit pentru responsabilitatea și conștiinciozitatea de care dau dovadă în organizarea și desfășurarea evenimentelor PL, dar și pentru ambiția și dăruirea cu care promovează valorile liberale, naționale și europene - „DVS sunteți catalozatorul societății și asigurați progresul acesteia. Vă doresc mult curaj, susținere din partea bărbaților și putere pentru a vă realiza obiectivele. Doar împreună cu DVS Partidul Liberal va reuși să construiască un prezent și un viitor mai bun pentru fiecare cetățean al republicii. Vă mulțumesc și vă doresc succes în tot ceea ce faceți!”

    Mihai Ghimpu, Președintele PL, a ținut să menționeze că  „la originea tuturor marilor realizări stă o femeie, fie că este în prim plan sau în umbră”.  Președintele PL  a trecut în revistă realizările pe care le-a avut partidul, a subliniat că gravele încălcări ale Constituției, a legii, privatizarea Băncii de Economii și concesionarea Aeroportului, precum și alte neconstituționalități, au fost făcute de când PL a fost înlăturat de la guvernare. „Iată de ce pentru ca drumul integrării europene să continue în ritm alert, dar și  pentru a asigura Dreptatea și Bunăstării cetățenilor noștri, este necesară accederea câtor mai mulți deputați PL în viitoare Alianță de Guvernare. Este necesar ca PL sa fie cel mai partid din viitoarea alianța de guvernare pentru a împiedica creșterea corupției, administrarea defectă a banilor publici și a fondurilor europene”, a explicat Președintele PL.

    În cadrul ședinței au fost abordate și alte chestiuni organizatorice, menite să eficientizeze activitatea Organizației Femeilor Liberale a mun. Chișinău, despre care Președinta OFL mun. Chișinău, Eugenia Iurco, a menționat că este în creștere.
    .
    La final ședinței, luând în considerare că Partidul Liberal este unicul partid care susține deschis reabilitarea trecutului istoric, promovează valorile naționale și adevărul istoric, în contextul acțiunilor de comemorare a victimelor celui de al doilea val de deportări, actiuni organizate de PL, Liderul PL a salutat aderarea la Partidul Liberal a zece doamne, care  s-au născut în Siberia, au fost felicitate pentru curajul și demnitatea de care au dat dovadă.

    Totodată, Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă au încurajat femeile să se implice în cât mai multe activități și le-a urat mult succes în realizarea obiectivelor propuse, mulțumindu-le pentru implicare, responsabilitate și verticalitate.
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    11 iulie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com