• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Caravana “O carte de acasă”-la Parma, Ferrara și Bologna (Italia)

    Caravana “O carte de acasă”-la Parma, Ferrara și Bologna (Italia)

    11.07.2014  

    Caravana “O carte de acasă”, lansată de către Partidul Liberal pentru copii, a ajuns în această săptămână și în alte orașe din Italia - Bologna, Parma și Ferrara, unde gazde au fost Cluburile Liberale din aceste orașe. Echipa Clubului Liberal Bologna, în frunte cu președinta Aurelia Vozian, vicepreședinții Alina Pisica și Nicolae Palit, Clubul Liberal Parma, în frunte cu președintele Marcel Furnică și Clubul Liberal Ferrara, în frunte cu președintele Valeriu Guțu și echipa sa, le-au oferit copiilor cetățenilor noștri plecați peste hotare o ocazie în plus de a promova și valorifica patrimoniul cultural al neamului românesc, de a sărbători limba română și a iubi și aprecia cartea românească. La evenimente  au fost prezenți și Artur Gutium, președintele Asociației Cluburilor Liberale din Italia și Sergiu Bondari, președintele Clubului Liberal Venezia-Mestre, care au mulțumit echipelor Cluburilor Liberale pentru aceste evenimente deosebite, organizate pentru copii, pentru consolidare și implicare socială, deziderat necesar oricărei societăți în vederea schimbării spre bine.
    “Vă mulțumim, dragi concetățeni, pentru  modul în care vă implicați în toate activităţile desfăşurate de către Cluburile Liberale de peste hotarele republicii. Acest lucru demonstrează responsabilitatea şi intenţia neobosită a noastră, a celor plecaţi peste hotare, de a promova valorile românești, contribuind,în același timp, la dezvoltarea republicii, atât în plan cultural, moral şi spiritual, cât şi în plan economic. Noi suntem cei care, ducând lupta pentru schimbarea până la capăt, le vom putea oferi copiilor noștri, acestor suflete inocente, un viitor acasă, un viitor mai bun, un viitor european”, a menționat Artur Gutium. Dânsul a avut un mesaj aparte pentru copiii din aceste orașe care au fost prezenți la evenimente – „Dragi copii, mă bucur că astăzi avem prilejul de a vă oferi un zâmbet și o carte de acasă,  o carte în limba română. Voi sunteți cei care veți valorifica principiile și valorile românești. Să aveți parte de  sănătate,  un viitor luminos şi numai motive de fericire şi bucurie”.

    La Parma, Preşedintele Clubului Liberal Parma, Marcel Furnică, a adresat celor mici cele mai calde şi sincere felicitări, dorindu-le sănătate celor mici,  iar părinţilor - viaţă lungă şi frumoasă, trăită acasă, alături de cei dragi.„Dragicopii,  să ne fiţi fericiţi şi să vă bucuraţi de fiecare moment deosebit oferit de viaţă! Voi sunteţi garanţia viitorului, fericirii şi  succesului de mâine, oriunde nu ne-am afla. Totodată, vă doresc lectură frumoasă a cărţilor primite în dar de acasă şi nu uitaţi că limba română, tradiţiile şi valorile poporului nostru vor  rămâne mereu şi pretutindeni locul de întâlnire al sufletului  poporului nostru”, a accentuat Marcel Furnică.

    De asemenea, Aurelia Vozian, Preşedinta  Clubului Liberal Bologna și Valeriu Guțu, Președintele Clubului Liberal Ferrara au venit cu un cuvânt de felicitare pentru copii.

    Copiii au fost încadraţi în diferite activităţi distractive, dar şi concursuri, au desenat, s-au jucat şi au primit în dar cărţi româneşti. De asemenea,  au avut parte de un program artistic inedit, recitând și ei, la rândul lor,  poezii în limba română, interpretând cântece româneşti şi dansând pe muzica noastră frumoasă românească. Aceștia și-au exprimat bucuria și entuziasmul că au primit cărţi cu poveştile lui Ion Creangă, cu basmele lui Mihai Eminescu, poeziile de suflet ale lui Grigore Vieru şi povestirile minunate ale lui Vladimir Beşleagă, dar și cu operele inconfundabile ale lui Ioan Slavici și Ion Luca Caragiale.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    11 iulie 2014

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com