• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Dorin Chirtoacă, Primarul General al mun. Chișinău – responsabil în fața chișinăuienilor

    Dorin Chirtoacă, Primarul General al mun. Chișinău – responsabil în fața chișinăuienilor

    17.06.2014  
    Primarul General al Municipiului Chișinău și Prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a prezentat astăzi cel de-al VII-lea bilanț de activitate în calitate de edil al Chișinăului. Evenimentul a avut loc în incinta teatrului „Mihai Eminescu” din capitală, la eveniment fiind prezenți, Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, chișinăueni și alți oaspeți ai capitalei .

    Raportul edilului capitalei a fost format din trei capitole. În prima parte s-a referit la activitatea din ultimele doisprezece luni, în partea a doua a prezentat prioritățile pentru următoarele luni, iar în partea a III-a  a prezentat o agendă de dezvoltare a Chișinăului pe tot parcursul secolului XXI.

    Ca principale realizări în ultimul an, Dorin Chirtoacă a enumerat asamblarea la Chișinău a 20 de troleibuze moderne, începerea lucrărilor la strada pietonală, semnarea contractelor de reconstrucție a mai multor străzi din oraș, printre care Bd. Ștefan cel mare și Sfânt și str. Alecu Russo,  atragerea resurselor financiare pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, inclusiv modernizarea stației de epurare a apelor uzate, curățirea râului Bâc, precum și inaugurarea monumentului în memoria victimelor deportărlor regimului comunist de ocupație și a lui Carol Schmidt, fost primar al Chișinăului între anii 1877-1903, care a avut o contribuție deosebită la modernizarea orașului.

    În aceeași ordine de idei, Primarul general a amintit și despre programele sociale, alocații pentru perioada rece a anului, pentru transportul public, locuri de joacă pentru copii și altele.

    În ceea ce privește obiectivele de infrastructură, pentru următoarele 12 luni, Dorin Chirtoacă a enumerat că are în plan să continue cu reparația străzilor, cel puțin 10 străzi pe an, cu reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, instalări de sensuri giratorii în intersecții pentru a fluidiza traficul rutier, continuarea lucrărilor de renovare a Parcului „Valea Morilor”, parc care urmează să devină „plămânii capitalei”. La fel, Dorin Chirtoacă are în gând să înceapă și reconstrucția clădirii Primăriei Municipiului Chișinău.

    Referitor la agenda XXI, Dorin Chirtoacă și-a pus obiectivele ca Centrul istoric al orașului să fie reabilitat, să fie elaborate legi care să sancționeze proprietarii de monumente de arhitectură care nu fac nimic pentru conservarea acestora. La fel, în următorii ani fiecare locuitor al capitalei va fi asigurat cu spațiu locativ de minim 12 mp, atingând astfel nivelul de trai decent.

    Tot în următorii ani, conform agendei XXI, locuitorii Chișinăului ar urma să beneficieze de servicii de calitate, iar transportul public va fi susținut și va deveni rețeaua principală de deplasare a locuitorilor prin capitală.

    Raportul integral prezentat astăzi de edilul capitalei poate fi citit în integritate aici



    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    17 iunie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com