• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Organizația Teritorială PL Ungheni - pelerinaj în România!

    Organizația Teritorială PL Ungheni - pelerinaj în România!

    16.06.2014  
    62 de membri și simpatizanți ai Partidului Liberal din localitățile r. Ungheni au avut parte de un pelerinaj în România datorită căruia au vizitat complexul muzeistic Ioan Cuza, Palatul unde a domnit Ioan Cuza, Cetatea de scaun Suceava, mănăstirea Putna, locul de vecie marelui Domnitor Stefan cel Mare, Sucevita, Moldovița,Voroneț, monumentul “Palma”, Mitropolia Moldovei, biserica „Trei Ierarhi”, Palatul Stefan cel Mare din Iași ș.a. Excursia a fost organizată în perioada 14-15 iunie a.c. și a avut drept scop informarea populației despre beneficiile aderării R. Moldova la Uniunea Europeană, dar nu doar prin explicații și argumente, ci și prin oferirea posibilității de a vedea pe viu diferențele de ordin economic și social dintre România, stat membru UE,  și Republica Moldova.


    În această excursie au mers persoane de diferite categorii sociale și diferite vârste - agricultori, studenți, pedagogi, persoane în etate, cel mai în vârstă fiind Dl Ion Radu, care are onorabila vârstă de 78 de ani. Obiectivele pe care și le-a propus acest proiect sunt cele de a consolida echipa Partidului Liberal din Ungheni; cunoașterea avantajelor aderării la Uniunea Europeană, analizând exemplul României întru accelerarea acestui proces; cunoașterea valorilor naționale, inclusiv cele creștine, care au proveniență latină, dar nu slavă; cunoașterea istoriei noastre comune și dinamizarea relațiilor dintre R. Moldova și România.

    Iurie Chirinciuc, Președintele Organizației Teritoriale PL Ungheni, cel care este și organizatorul excursiei, a precizat că despre avantajele integrării R. Moldova în Uniunea Europeană se cunoaște foarte puțin, mai ales în localitățile rurale, acesta fiind motivul pentru care a decis să inițieze acest proiect pe care l-a numit „o lecție practică prin care cetățeanul R. Moldova a avut ocazia să vadă pe viu schimbările în  bine care au intervenit în România după ce a aderat la UE”.

    „Mă bucur să constat că pe parcursul a două zile, după ce au fost parcurși peste 750 km, a dominat setea de cunoaștere. Cei care au mers în acest pelerinaj au avut ocazia să vadă o diferență enormă dintre informarea manipulatoare la care este supusă populația R. Moldova de către politica rusească și care este de fapt realitatea. De asemenea, țin să accentuez că am avut parte de o găzduire caldă în toate locurile vizitate, iar cei care au participat la excursie au înțeles de ce viitorul nostru, al  Republicii Moldova, este în marea familie a popoarelor europene. Sunt foarte mulțumit că obiectivele proiectului au fost realizate și vom depune eforturi ca să-l continuăm!” - a mai declarat Iurie Chirinciuc.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    16 iunie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com