• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Conducerea PL a avut o întrevedere cu oficiali din Lituania

    Conducerea PL a avut o întrevedere cu oficiali din Lituania

    16.06.2014  
    Viitorul european al R. Moldova, implementarea reformelor, necesitatea aderării la NATO, situația socială și politică din republică precum și activitatea deputaților PL și a Partidului Liberal au fost principalele subiecte de discuție abordate în cadrul întrevederii dintre Conducerea Partidului Liberal și Delegația de oficiali din Lituania.

    Deputații PL Mihai Ghimpu, Președintele PL, Corina Fusu, Vicepreședinte PL și Valeriu Munteanu, Vicepreședinte PL, au avut astăzi, 16 iunie 2014, o întâlnire, la sediul central al PL, cu Andrius Kubilius, Deputat, Liderul opoziției în Parlamentul Lituaniei, Ex Prim-ministru,  Audronius Ajubalis, Ministrul Afacerilor Externe din Lituania,  Violeta Motulaite, Ambasadoarea Lituaniei la Chişinău și Gintare Narkeviciute, secretar internațional.

    Vorbind despre situația politică a Republicii Moldova și viitorul ei european, Mihai Ghimpu a menționat: „Analizând ceea ce se întâmplă aici la noi, situația politică, indiferent de uneltirile politicii Kremlinului de a împiedica semnarea Acordului de Asociere, noi trebuie să continuăm. Noi trebuie să ne continuăm drumul european, aceasta este prioritatea nr. 1! Rusia va încerca să ne împiedice să semnăm acest Acord, ea nu se poate împăca cu independența și libertatea noastră, iar politica lor este: „ceea ce nu poți lua azi, trebuie să fie luat mâine”, de aceea Acordul, indiferent de ceea ce se poate întâmpla, trebuie să fie semnat. PL optează nu doar pentru Integrarea R. Moldova în UE, dar și aderarea la NATO, lucruri incluse chiar și în programul partidului.  Situația din Ucraina confirmă că politica partidului de aderare la NATO este una corectă”.

    În contextul activității deputaților PL în Parlament, Valeriu Munteanu a enumerat principalele proiecte de legi și sesizări depuse la Curtea Constituțională și a accentuat interesul prioritar al PL de a veghea respectarea Legii și a asigura transparența în actul guvernării pentru ca acesta să fie unul în folosul cetățenilor.
    Mihai Ghimpu a accentuat și importanța diasporei R. Moldova în continuarea vectorului european – „Diaspora are un rol important pentru viitorul european al republicii, cei plecați peste hotare, în țările europene, în majoritate votează pentru partidele democratice.  Sunt oameni activi, citiți, oameni cărora le pasă de ceea ce se întâmplă acasă”.

    Corina Fusu, Vicepreședintă a PL, a enumerat relațiile de parteneriat ale Partidului Liberal, menționând strânsa colaborare cu Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), Fundatia Friedrich Naumann, Fundația Westminster for Democracy din Marea Britanie ș.a. Totodată, Dumneaei a abordat problema mass-mediei, care este sub controlul Coaliției de guvernare.


    Oficialii din Lituania și-au manifestat predispunerea de a continua relațiile de colaborare cu Partidul Liberal și au precizat că urmează să fie realizate mai multe activități de susținere a PL-ului.

    La rândul său, Președintele PL a mulțumit Delegației din Lituania pentru ajutorul constant pe care îl oferă Lituania în continuarea parcursului european al Republicii Moldova – „Vă mulțumim pentru ajutor, vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru noi!”.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    16 iunie 2014



Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com