• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Deputații PL: „Acces imediat jurnaliștilor în sala de ședințe a Parlamentului!”

    Deputații PL: „Acces imediat jurnaliștilor în sala de ședințe a Parlamentului!”

    09.05.2014  
    Joi, 8 mai, mai mulți jurnaliști și ONG-uri de media au venit în fața Parlamentului  cu un flash-mob pentru a cere conducerii Parlamentului Republicii Moldova să soluționeze problema accesului presei în sala de ședințe a legislativului, onorându-și astfel promisiunile făcute anterior. Limitarea accesului jurnaliștilor la lucrările plenului Parlamentului contravine principiului transparenţei procesului decizional şi constituie o încălcare a dreptului la libertatea de exprimare.

    Protestele jurnaliștilor se înscriu în cadrul Zilelor Libertății Presei care se desfășoară începând cu data de 5 mai.

    În fața jurnaliștilor au ieșit doar deputații PL, Corina Fusu și Valeriu Munteanu.

    Fracțiunea Partidului Liberal a solicitat conducerii Parlamentului de mai multe ori pe parcursul lunilor martie și aprilie soluționarea problemei prin crearea condițiilor optime de lucru în spațiile deja identificate în sala de Ședințe a Parlamentului RM.

    La ora actuală jurnaliștii stau într-o sală separată, fără a avea acces în sala de ședințe a Parlamentului, iar secvenţele video sunt selectate de către tehnicienii Parlamentului. Astfel, cameramanii nu pot filma de sine stătător ședințele plenare și nici nu au controlul asupra cadrelor de filmare a imaginilor transmise pe monitoare. Aceste condiții tehnice constituie un impediment în exercitarea activității jurnaliștilor, ceea ce reprezintă limitarea accesului cetățenilor la informație veridică, din prima sursă, iar produsul media poate fi considerat unul cenzurat, prin urmare, manipulatoriu.

    Deputații Corina Fusu și Valeriu Munteanu au semnat Petiția adresată conducerii Parlamentului RM prin care se solicită crearea condițiilor logistice pentru revenirea imediată a presei în sala de ședințe a Legislativului și garantarea exercitării nestingherite a misiunii jurnaliștilor de mediatizare a diferitor aspecte ale activității legislative.


    http://api.md/news/view/ro-flash-mob-la-parlament-jurnalistii-cer-conditii-demne-de-munca-437


    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    9 mai 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com