• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mesajul Președintelui PL, Mihai Ghimpu, către Partidele Liberale - membre ALDE (adresat E.S. Sir Graham Watson, Președintele ALDE )

    Mesajul Președintelui PL, Mihai Ghimpu, către Partidele Liberale - membre ALDE (adresat E.S. Sir Graham Watson, Președintele ALDE )

    03.05.2014  
    Mihai Ghimpu, Președintele PL și Ion Apostol, Secretarul General al PL, au participat la Ședința Consiliului și Întrunirea Electorală ALDE Party - Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa - vineri, 2 mai 2014, la Viena, Austria.

    În cadrul Ședinței Consiliului au fost abordate mai multe chestiuni - Adoptarea Procesului Verbal al Ședinței Consiliului din Londra, Marea Britanie, 29 Noiembrie 2013; Chestiunea privind aderarea la ALDE  – aplicant pentru calitatea de membru deplin a fost partidul NEOS, Austria; Campania electorală liberală pentru 2014 Alegerile Parlamentare Europene și Inițiativele de campanie ALDE; Rezoluțiile urgente și alte rezoluții de la Congresul din Londra 2013 și Raportul Biroului ALDE.

    Cu referință la primul subiect din ordinea de zi a ședinței, Deputatul Mihai Ghimpu, Președintele PL și Ion Apostol, Secretarul General al PL, au votat PENTRU aderarea partidului NEOS, Austria la Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa, care, printre altele, a fost acceptat prin votul unanim al participanților la ședința Consiliului.

    În contextul desfășurării Ședinței Consiliului ALDE, Mihai Ghimpu și Ion Apostol au avut o  întrevedere cu E.S. Graham Watson, Europarlamentar, Președintele ALDE, raportor al Parlamentului European pentru Acordul de Asociere R. Moldova - UE. Cu această ocazie, Deputatul Mihai Ghimpu, Președintele PL, i-a transmis Excelenței Sale următorul mesaj:

    „D-le Președinte,

    Permiteți-mi, în numele Partidului Liberal din Republica Moldova, să mulțumesc tuturor colegilor liberali din Europa care susțin cursul european al Republicii Moldova.

    Mulțumim pentru liberalizarea regimului de vize. Cetățenii Republicii Moldova deja circulă liber în Uniunea Europeană simțind, astfel, libertatea pe care o promovează liberalii din ALDE.

    Sunt sigur că în viitorul apropiat va fi semnat și  Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, care va pune încă o piatră la temelia cursului nostru European.

    Vă mulțumesc, D-le Președinte Watson, Dumneavoastră personal, și pentru activitatea pe care o desfășurați în calitate de raportor al Parlamentului European pentru Acordul de Asociere R.Moldova-UE.

    Mulțumesc încă o dată tuturor liberalilor și vă dorim mult succes la Alegerile Parlamentare Europene!”


    Vineri seara, 2 mai 2014, a avut loc lansarea oficială în campania electorală a partidului NEOS din Austria la care au participat și reprezentanții PL – Mihai Ghimpu și Ion Apostol.

    Menționăm că Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) numără peste 55 de partide liberale membre, iar Președintele ALDE este E.S. Sir Graham Watson.

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    3 mai 2014


    Album FOTO
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com