• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  9 mai - Ziua Victoriei asupra fascismului și Ziua Europei

    9 mai - Ziua Victoriei asupra fascismului și Ziua Europei

    29.03.2014  
    Deputații Partidului Liberal au înregistrat un proiect de Lege prin care poziţia – „Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei (9 mai)”  se expune într-o nouă redacţie - „Ziua Victoriei asupra fascismului (9 mai)”, iar după poziţia „Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii (1 mai)” se introduce o poziţie nouă -„Ziua Europei (9 mai)”.

    Deputații PL au precizat că având în vedere aspiraţiile Republicii Moldova de integrare în marea familie europeană, precum şi dorinţa de racordare la spaţiul valoric comunitar, consfinţirea legală a sărbătorii „Ziua Europei” este absolut necesară. Totodată, Deputații PL au accentuat că „propunerea legislativă nu vine să știrbească reuşita eroilor căzuţi în lupta contra nazismului, ci, din contra, vine să rectifice o lacună legislativă care permite interpretarea eronată a celui de-al doilea război mondial, creându-se confuzie cu războiul pentru apărarea unei Patrii inexistente şi nereprezentative. În această ordine de idei, se propune accentuarea comemorării victoriei asupra fascismului, dar şi eliminarea textului care impune comemorarea unei Patrii triumfaliste străine”.

    „Având în vedere că „Ziua Europei” reprezintă unul din simbolurile Uniunii Europene, fiind sărbătorită în marea majoritate a statelor europene şi nu doar, precum şi ţinând cont că nu se creează presiuni bugetare suplimentare, considerăm oportună adoptarea prezentului proiect de lege pentru instituirea Sărbătorii „Ziua Europei” - se precizează în nota informativă a proiectului de Lege.

    Aici puteți vedea Proiectul de Lege

    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    29 martie 2014
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com