• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Adunarea Generală a Organizației Primare PL Budești

    Adunarea Generală a Organizației Primare PL Budești

    15.02.2014  
    La data de 14 februarie 2014, Organizația Primară a Partidului Liberal din com. Budești a convocat Adunarea Generală. La ședință, în calitate de invitați, au participat: Președintele Partidului, Mihai Ghimpu, Președinta Organizației Teritoriale PL Ciocana, Ana Eremei și Președintele CMC(Consiliul Municipal Chișinău), Ion Gabura.


    Ordinea de zi a Adunării a cuprins prezentarea raportului de activitate al Organizației de către Președintele Organizației; alegerea conducerii Organizației; alegerea membrilor Biroului Permanent; delegarea participanților la Conferința Organizației Teritoriale PL Ciocana; discutarea problemelor localității și metode eficiente de soluționare a acestora; stabilirea priorităților pentru anul 2014 și prezentarea situației sociale și politice din republică de către Președintele PL, Deputatul Mihai Ghimpu.
     
    În cadrul ședinței, Președintele Partidului  s-a interesat de problemele localnicilor, situația localității și a prezentat o informație succintă despre situația socială și politică din republică. Președintele Mihai Ghimpu a subliniat și ultimele reușite ale Partidului, făcând referință la declararea neconstituționalității Legii privind redirecționarea a 2% din impozite către organizații necomerciale de utilitate publică și instituții religioase, scutirea companiei „GLORINAL” de plățile la bugetul național, tot datorită sesizării PL Înalta Curte a declarat neconstituționalitatea micșorării accizelor la mașinile de lux. Președintele Liberalilor a accentuat că fiind într-o Alianță (AIE-1 ȘI AIE-2) în care colegii nu susțineau politica Partidului Liberal în problemele naționale, PL totuși a reușit: condamnarea crimelor regimului comunist, Decretul cu  privire la ocupație, desecretizarea arhivelor KGB,  declararea Limbii Române - limbă oficială prin hotărârea Curții Constituționale, sărbătorirea Crăciunului conform stilului nou ș.a.

    Adunarea Generală a hotărât: În calitate de Președinte al Organizației Primare PL Budești, a fost aleasă Galina Buzatu; Vicepreședinți - Ana Șotropa și Ion Mălai, iar secretarul coordonator - Natalia Cârja.
    Adunarea a ales membrii Biroului Permanent al Organizației și a delegat participanții la Conferința Organizației Teritoriale PL Ciocana, care va avea loc la data de 15 februarie 2014.

    Spre final, Președintele Mihai Ghimpu a adus mulțumiri colegilor și a menționat: „Dragi colegi, vă mulțumesc că sunteți alături în lupta pentru cauză și pentru viitorul european al republicii și dați dovadă de verticalitate, curaj și consecvență. Prioritatea Partidului și a Republicii Moldova este parcurgerea drumului european, fapt pentru care trebuie să luptăm și să ne asigurăm că vom realiza acest vis al cetățenilor.  Iar această datorie ne revine nouă, liberalilor, pentru că suntem singura echipă corectă și trebuie să venim cu fruntea sus în fața oamenilor să le spunem adevărul”.
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    15 februarie 2014
     
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com