• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Liceenii Liberali au comemorat 21 de ani de la încetarea din viaţă a soţilor Ion şi Doina Aldea Teodorovici

    Liceenii Liberali au comemorat 21 de ani de la încetarea din viaţă a soţilor Ion şi Doina Aldea Teodorovici

    30.10.2013  
    Astăzi, 30 octombrie 2013, Clubul Liceenilor Liberali a organizat în memoria soţilor Ion şi Doina Aldea Teodorovici  o activitate literară  în incinta bibliotecii “Onisifor Ghibu”, la care au avut ocazia să participe toţi cei care şi-au dorit să comemoreze ziua în care, cu 21 de ani în urmă, s-a produs o tragedie naţională – s-au stins din viaţă cele “2 inimi gemene”.

    Zeci de tineri liberali au venit în incinta bibliotecii “Onisifor Ghibu” pentru a comemora 21 de ani de la trecerea la cele veşnice a cuplului care a trezit conştiinţa naţională prin cântec – Doina şi Ion Aldea Teodorovici. Tinerii au venit cu mesaje de recunoştinţă pentru cei care au luptat pentru Limba Română, alfabetul latin, pentru Libertatea şi Unitatea neamului nostru.

    La eveniment au participat şi Ion Cebanu, Preşedintele TL (Tineretul Liberal) şi Vitalie Răileanu, Directorul bibliotecii “Onisifor Ghibu”.

    Vitalie Răileanu, Directorul bibliotecii în incinta căreia s-a desfăşurat activitatea literară, a menţionat rolul colosal pe care l-a avut acest cuplu în lupta de eliberare naţională: “Ei au fost şi rămân a fi adevăraţi luptători pentru valorile naţionale, pentru neam şi pentru unitatea lui, iar acum, nefiind printre noi, au devenit ei înşişi valori nepreţuite! Îi vom păstra veşnic vii în inimile noastre”, a precizat acesta. Totodată, Directorul bibliotecii şi-a exprimat mulţumirea că tinerii se implică  în organizarea activităţilor de acest gen şi participă cu mult interes: “Mă bucur să văd atâţia tineri la această activitate, dar şi mai mare mi-a fost bucuria că iniţiativa a venit de la voi. Îmi doresc ca exemplul vostru să fie urmat de cât mai mulţi tineri, căci voi sunteţi viitorul nostru”.

    În cadrul activităţii literare, tinerii au venit cu creaţii proprii dedicate incomparabilului cuplu Aldea Teodorovici şi au ascultat şi cântat piese ale marilor artişti.

    Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
    30 octombrie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com