• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Liderii PL au participat la Atelierul de Lucru pentru oficialii de rang înalt - „Liberalii în coaliție” la Ljubljana, Slovenia

    Liderii PL au participat la Atelierul de Lucru pentru oficialii de rang înalt - „Liberalii în coaliție” la Ljubljana, Slovenia

    14.10.2013  
    În perioada 11-13 octombrie curent, Liderii Partidului Liberal: Anatol Șalaru, Prim-vicepreșinde PL, Corina Fusu, Deputat, Vicepreședinte PL, Boris Vieru, Secretarul Fracțiunii PL, Vicepreședinte al Partidului și Mihai Moldovanu, Vicepreședinte PL, au participat Atelierul de Lucru pentru oficialii de rang înalt cu subiectul “Liberalii în coaliție”, care a avut loc la Ljubljana, Slovenia.


    Acest seminar a fost organizat de către Liberal Democrații din Marea Britanie și Partidul Lista Civică din Slovenia, cu suportul Fundației Westminster pentru Democrație.
    Semianarul și-a propus să pună în discuție și să împărtășească experiețele privind Guvernările în coalație ale mai multor Partide ALDE.

    În cadrul seminarului, D-na Corina Fusu, Deputat, Vicepreședinte PL,  a prezentat situația actuală din cadrul Partidului Liberal și a abordat subiectul  trădării partidului de către grupul Hadârca, precum și  situația jenantă și irepetabilă de a nu recunoaște o fracțiune în cadrul Parlamentului a unui partid care a primit votul de încredere al cetățenilor și a acces la guvernare, în acest caz – Partidul Liberal. Corina Fusu a vorbit și despre faptul că nici o Filială Teritorială PL nu a trecut de partea trădătorilor și că unicile partide în creștere, conform ultimilor sondaje, este PL și, din păcate, PCRM, iar în topul încrederii, pentru prima dată în ultimii 12 ani, a fost ales Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreședinte PL, Prima General al mun. Chișinău, surclasându-l pe V. Voronin, în timp ce popularitatea Președintelui PL,  Mihai Ghimpu, a crescut aproape de două ori.

    La seminar au participat lideri ai partidelor liberale din mai multe state precum : Republica Moldova, Georgia, Marea Britanie, Slovenia, Olanda.  Participanții au avut ocazia să facă schimb de experiență și să poarte discuții cu personalități precum Rt Hon Andrew Stunell, Deputat, Membru al Consiliului de Administrare a Fundației Westminster pentru Democrație, Marea Britanie,  Tamara van Ark, Deputat, Vicepreședinte al Partidului parlamentar VVD(Partidul Popular pentru Libertate și Democrație), Olanda, Lousewies Van Der Laan, fost Deputat în Parlamentul European, Vicepreședinte ALDE(Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa) etc.
    AICI găsiți atașat discursul Corinei Fusu la seminarul „Liberalii în coaliție”
    Departamentul Imagine și Comunicare al PL
    14 octombrie 2013
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com