• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Ne aflăm în a doua zi de recensământ
    09.04.2024     
    Războiul Rusiei împotriva Republicii Moldova din 1992
    02.03.2024     
    Partidul Liberal condamnă
    29.02.2024     
  • Prima    /   Presa    /   Știri  /  Mihai Ghimpu: Vot de neîncredere nu Guvernului, dar premierului pentru abuz de putere

    Mihai Ghimpu: Vot de neîncredere nu Guvernului, dar premierului pentru abuz de putere

    07.03.2013  

    Votul de neîncredere a fost dat nu Guvernului, dar premierului pentru abuz de putere, trafic de influenţă, pentru corupţie, pentru contrabandă. Declaraţia aparţine preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, la postul public de televiziune Moldova 1, transmite Info-Prim Neo.

    Mihai Ghimpu a declarat că Vlad Filat nu poate insista la funcţia de premier pentru că, odată ce a denunţat acordul alianţei, a refuzat la funcţie. „Da eu ce funcţie ocup? Da Lupu când a venit prima dată în PDM şi a stat un an şi jumătate fără funcţie? Lupu – un an şi jumătate fără funcţie, eu – 2 ani, dar Filat tot timpul în funcţii, parcă Filat s-a născut prim-ministru. Noi am venit pentru oameni, nu pentru funcţii, aşa spuneam la început şi eu am dat dovadă de asta, şi Lupu a dat dovadă. Să vedem, o să dea dovadă şi domnul Filat? Să muncească pentru oameni fără funcţii”, a notat Mihai Ghimpu.

    Liderul liberal susţine că Vlad Filat ştia de dosare, de interceptări, inclusiv şi de situaţia de la Banca de Economii. Potrivit lui Mihai Ghimpu, în această situaţie ar fi vorba de mâna Moscovei şi Vlad Filat ar face jocurile Rusiei. „Aici este mâna ruşilor. Este exact ca în 1999, când PPCD, împreună cu comuniştii şi Lucinschi au dat jos Guvernul lui Sturza. În cazul dat a fost trădat poporul şi eu nu vreau ca cineva care a trădat poporul să moară ca eroul, dacă a trădat poporul să moară ca trădătorul, am în vedere politic”, a menţionat Ghimpu.

    Mihai Ghimpu a declarat că în prezent PL este în aşteptarea poziţiei Partidului Liberal Democrat şi a reiterat că PL nu va vota candidatura lui Vlad Filat. Dacă va insista pe această candidatură, PLDM trebuie să-şi asume alegerile anticipate. „Filat trebuie să înţeleagă că o dată ce a denunţat acordul, a renunţat la funcţia de premier. PL nu va vota în fruntea Guvernului o persoană compromisă”, a mai spus Mihai Ghimpu.

    În şedinţa de marţi, 5 martie, Parlamentul a votat, cu 54 de voturi pro, moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului Filat. Aceasta a fost susţinută de deputaţii PCRM, PDM, de către deputaţii neafiliaţi Mihai Godea şi Sergiu Sârbu, precum şi de patru parlamentari din grupul socialiştilor. Vineri, 8 martie, prim-ministrul Vlad Filat urmează să prezinte demisia Cabinetului de miniştri. După aceasta, şeful statului va da start consultărilor cu fracţiunile parlamentare pentru a identifica o nouă candidatură pentru funcţia de premier.

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com